Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a szigorítot...

Mi a véleményetek a szigorított közlekedésbiztonságról? Szerintem ennek már semmi köze a közlekedésbiztonsághoz, csak zsarolás, meg egy nagyfokú pofátlanság az egész.

Figyelt kérdés

Aki esetleg még nem tud róla:

[link]

2012. ápr. 15. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát megvan róla a véleményem, de ha ezt leírnám a moderátor úgyis törölné:))

Röviden annyit fűznék hozzá, hogy ez már régen nem a közlekedésbiztonságról szól hanem arról, hogy minél több pénzt szedjenek be tőlünk.

2012. ápr. 15. 22:29
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Azthiszem be kell szereznem egy DT-s rendszámot. A véleményem pedig az hogy ****** *** * ******* ********* *********.
2012. ápr. 15. 22:50
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Nekem nincs vele gondom, ha nem csak engem b@szogatnak, hanem végre a hiperpigmentáltakat is, akik külföldi rendszámmal, mozgássérült igazolvánnyal minden szabályt áthágva, sokszor a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve közlekednek.

Más területeken is így az asztalra kellene vágni...

2012. ápr. 15. 23:04
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Tényleg felháborító, hogy a notórius szabályszegőket meg akarják fékezni.
2012. ápr. 15. 23:21
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Az a baj, hogy a rohadt politikusokra, akik ezeket kitalálják, persze nem vonatkozik az égvilágon semmi! Egyébként az egész egy rohadt parasztvakítás. Több pénz kell, azért csinálják. Le se szarják a közlekedés biztonságát. Ha egy cseppet is érdekelné őket, megjavítanák az utakat, amiken sok helyen kátyúk miatt történik súlyos baleset. Mocskos állatok ezek!
2012. ápr. 16. 00:47
 6/10 anonim ***** válasza:

szeritem tökéletes ,de pénz birság az durva mert olvastam nem kis pénzekről van szó!

ezt ugy csináltam volna mert tényleg iszonyatosan vezetunk magyarok se irányjellző- se 50es tábla ismeretei- ne beszéljek autopálya jobbratartás mert itt balkánok vagyunk-jobbrol előzés- seggébe ragadok ne engedjekbe mást és hirtelen fék karambol.

..................................

nos franciáknál is van pénz birság táblázátok vannak fixek ,példa telefon 135 euro .

bistosági őv nincsen becsatolva 90euro.

piros lámpa 135 euro és el is vehetik a jogsit helyszinen .

lényeg akár mit csinálsz pénzt nem hagyják el, de a pontokat sem ,franciáknál 12 pontod van és ebből vesznek el,csodálatos az emberek milyen szépen vezetnek mikor már csak 4pontjuk van:)

lehet kapni 4 pontot vissza 350 euros tanfolyamot kell elvégezni.

franciák nem félnek el venni a jogsit helyszinen ha olyan bajt okozot a sofőr.

lényeg telozol plusz bistonsági őv már van 6pontod ,és vagy 200 eurod!

.................

magyarok nagyon csunyán vezetunk és ideje ráncba vágni már mert néha mikor láttom miket csinál 1 2 3 vezető előttem haladva szivem szerint rendőr volnék feltenék mindig 1 kérdést mint a francia rendőrők tudják hulye vagy -e:) ez igy hangzik, tudja miért állitotam meg? mikor furra fejel vágod nem ő tudja már sőtét vagy ,jogsit elveném :)

nekem ez csak a szigoritás mosolyt csal az arcomra:)

ennyit rolla.

2012. ápr. 16. 08:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a választ mindenki tudja. És azt is hogy miért csinálják ezt. A 47500Ft-ból márt senki se tudjon félre rakni. :D
2012. ápr. 16. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:

A kiinduló ok érthető, sok a szabálytalanság, de:

-miért nem a tényleg balesetveszélyes helyzetet okozókat büntetik, ugyanis ismerve a magyar rendőröket, ha forgalmi okból fordulok meg a záróvonalat átlépve (értsd: nem akarom hogy belémjöjjenek) akkor is megkapom a bírságomat

-a kisebbség piros zsigulijára is kéne hogy vonatkozzanak a szabályok, érdekes módon őket nem szokták kiszedni

-lehetne mondjuk keresettől függő a büntetés mértéke, kicsit nonszensz hogy ugyanannyit kell fizetni egy havi többmilliós keresetű gyárigazgatóak, mit ugyanennek a gyárnak a minimálbéres betanított munkásának

-ugyanez, irreálisan magasak a büntetési tételek, hiába 141 ezer a nettó átlagfizetés, minimálbérből nem lehet kifizetni az esetleges büntetést

-és a legszebb, a kötelezően kiszabandó büntetés, tehát akkor is megbüntetnek ha azért mész bele a pirosba mert szül a feleséged és viszed kórházba, meg akkor is ha csak simán elbambultál

Folytatnám még, de fölösleges. A legnagyobb baj hogy a felsoroltak alapján egyértelműen a pénzbeszedés a cél, nem a közlekedésbiztonság javítása, és az egész szabályozást mellőzi a logikát. Összeadva a magyar rendőrség mentalitásával, röviden összegezve: még egy f*szt tettek a szánkba.

2012. ápr. 16. 10:58
 9/10 anonim ***** válasza:

"tehát akkor is megbüntetnek ha azért mész bele a pirosba mert szül a

feleséged és viszed kórházba, meg akkor is ha csak simán elbambultál"

Szerintem pedig tökmindegy, hogy azért ölsz meg a piroson áthajtva egy gyalogost, mert elbambultál, vagy azért, mert szül a feleséged. Egyik sem jogosít fel arra, hogy fittyet hányj a szabályokra, amiknek a betartását alapvetően mindenki feltételezi a másikról (lásd bizalmi elv).

Vagy esetleg ha a kedves nejedet a zebrán áthaladtában halálra gázolja valaki, aki épp szülni viszi az asszonyt, akkor azt mondod neki, hogy oké, haver, semmi gond? Ugye, hogy nem?

2012. ápr. 16. 12:49
 10/10 anonim ***** válasza:
öfelsége megmondta,hogy fájdalmas évünk lesz. le a kalappal elötte mert tartja a szavát eddig az élet minden területén!
2012. ápr. 16. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!