Mi a véleményetek a szigorított közlekedésbiztonságról? Szerintem ennek már semmi köze a közlekedésbiztonsághoz, csak zsarolás, meg egy nagyfokú pofátlanság az egész.
Hát megvan róla a véleményem, de ha ezt leírnám a moderátor úgyis törölné:))
Röviden annyit fűznék hozzá, hogy ez már régen nem a közlekedésbiztonságról szól hanem arról, hogy minél több pénzt szedjenek be tőlünk.
Nekem nincs vele gondom, ha nem csak engem b@szogatnak, hanem végre a hiperpigmentáltakat is, akik külföldi rendszámmal, mozgássérült igazolvánnyal minden szabályt áthágva, sokszor a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve közlekednek.
Más területeken is így az asztalra kellene vágni...
szeritem tökéletes ,de pénz birság az durva mert olvastam nem kis pénzekről van szó!
ezt ugy csináltam volna mert tényleg iszonyatosan vezetunk magyarok se irányjellző- se 50es tábla ismeretei- ne beszéljek autopálya jobbratartás mert itt balkánok vagyunk-jobbrol előzés- seggébe ragadok ne engedjekbe mást és hirtelen fék karambol.
..................................
nos franciáknál is van pénz birság táblázátok vannak fixek ,példa telefon 135 euro .
bistosági őv nincsen becsatolva 90euro.
piros lámpa 135 euro és el is vehetik a jogsit helyszinen .
lényeg akár mit csinálsz pénzt nem hagyják el, de a pontokat sem ,franciáknál 12 pontod van és ebből vesznek el,csodálatos az emberek milyen szépen vezetnek mikor már csak 4pontjuk van:)
lehet kapni 4 pontot vissza 350 euros tanfolyamot kell elvégezni.
franciák nem félnek el venni a jogsit helyszinen ha olyan bajt okozot a sofőr.
lényeg telozol plusz bistonsági őv már van 6pontod ,és vagy 200 eurod!
.................
magyarok nagyon csunyán vezetunk és ideje ráncba vágni már mert néha mikor láttom miket csinál 1 2 3 vezető előttem haladva szivem szerint rendőr volnék feltenék mindig 1 kérdést mint a francia rendőrők tudják hulye vagy -e:) ez igy hangzik, tudja miért állitotam meg? mikor furra fejel vágod nem ő tudja már sőtét vagy ,jogsit elveném :)
nekem ez csak a szigoritás mosolyt csal az arcomra:)
ennyit rolla.
A kiinduló ok érthető, sok a szabálytalanság, de:
-miért nem a tényleg balesetveszélyes helyzetet okozókat büntetik, ugyanis ismerve a magyar rendőröket, ha forgalmi okból fordulok meg a záróvonalat átlépve (értsd: nem akarom hogy belémjöjjenek) akkor is megkapom a bírságomat
-a kisebbség piros zsigulijára is kéne hogy vonatkozzanak a szabályok, érdekes módon őket nem szokták kiszedni
-lehetne mondjuk keresettől függő a büntetés mértéke, kicsit nonszensz hogy ugyanannyit kell fizetni egy havi többmilliós keresetű gyárigazgatóak, mit ugyanennek a gyárnak a minimálbéres betanított munkásának
-ugyanez, irreálisan magasak a büntetési tételek, hiába 141 ezer a nettó átlagfizetés, minimálbérből nem lehet kifizetni az esetleges büntetést
-és a legszebb, a kötelezően kiszabandó büntetés, tehát akkor is megbüntetnek ha azért mész bele a pirosba mert szül a feleséged és viszed kórházba, meg akkor is ha csak simán elbambultál
Folytatnám még, de fölösleges. A legnagyobb baj hogy a felsoroltak alapján egyértelműen a pénzbeszedés a cél, nem a közlekedésbiztonság javítása, és az egész szabályozást mellőzi a logikát. Összeadva a magyar rendőrség mentalitásával, röviden összegezve: még egy f*szt tettek a szánkba.
"tehát akkor is megbüntetnek ha azért mész bele a pirosba mert szül a
feleséged és viszed kórházba, meg akkor is ha csak simán elbambultál"
Szerintem pedig tökmindegy, hogy azért ölsz meg a piroson áthajtva egy gyalogost, mert elbambultál, vagy azért, mert szül a feleséged. Egyik sem jogosít fel arra, hogy fittyet hányj a szabályokra, amiknek a betartását alapvetően mindenki feltételezi a másikról (lásd bizalmi elv).
Vagy esetleg ha a kedves nejedet a zebrán áthaladtában halálra gázolja valaki, aki épp szülni viszi az asszonyt, akkor azt mondod neki, hogy oké, haver, semmi gond? Ugye, hogy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!