Szerintetek is pofátlanság? , hogy a 3-as metrót mikor a kökin felújítják hétvégenként, egy ingavonat van a köki és a határút között, és arra 4 sofőrt alkalmaznak.
Azért van egyirányban 2 ember, mert a szerelvény elzárt csapokkal közlekedik, és vész esetén nem lenne gépi úto történő vonatbefolyásolás. Tehát ha esetleg rosszul lenne a metróvezető, akkor nem lenne gép, ami megállítja a szerelvényt, ezért kell plusz ember.
A másik végére azért keleltt személyzet, mert így megspórolják az előregyaloglás idejét, és gyorsabban vissza tud fordulni. Ez gyorsabb követést, alacsonyabb követési időt az, ez az utasok érdekeit szolgálja...
Amúgy a metrón nincs sofőr, őket metró motorkocsi vezetőnek (mkv), és metró motorkocsi segédvezetőnek (mksv)hívják.
ilyen rövid ingajáratokon így szokták csinálni, mert egyszerűbb. Attól is függ mikor állt ott 5 percet, mert elvben nappal sűrűbbben kell közlekedjen, gondolom a 2-3 perces követési távolságot ide is leképezik. Akkor viszont már nem biztos hogy átérne. Nem beszélve arról, hogy a vezetőnek nem elgé csak átérnie. Az egyik vezetőállásba le kell kapcsolni mindent, bezárni, másikban újra fel mindent ezek beletelnek akár plusz egy percbe is.
Nem hiszem hogy a BKV anyagi helyzete ezen a kemény 3 hétvégén és azon a berendelt plusz néhány vezetőn múlna...
Igen, a Határ úton bőven lenne idejük, de Kőbánya-Kispesten az 5 perc kevés. Normál üzemben nem, de ilyenkor amikor teljesen más idők vanak (helytelen vágány, váltóállítás manuálisan, stb.) kevés lenne.
Egyszer bármi okból megcsúszik a menetrend (egy ajtók közé beugró utas, vagy egy ajtóhiba) már egész nap nem jön be, nincs annyi tartalékidő...)
Jól értem? Téged az zavar, hogy "túl sokan vezetnek" egy szerelvényt? És megkérdezhetem, hogy miért? Inkább örülj, hogy ezzel is növelik a biztonságot .... Pfff.
Pont olyan vagy mint az az ember, aki feljelentette a pirosbetűs ünnepnapon is nyitva tartó üzletet a lakóhelyemen. Komolyan nem értem az ilyen embereket....
Szóval nem, nem tartom pofátlanságnak. Nézz már magadba (vagy tükörbe) te meg, ha legközelebb felkelsz.
maci
Ahoj!
Szerintem nem ezen kellene fennakadni a metró esetében. Örülj, hogy jár, az, hogy hogyan asszem nem a te dolgod, nem neked kell megszervezni, így nem csoda, hogy nem értesz hozzá. A te feladatod, hogy felszállj,utazz és fizess érte.
Amúgy meg előírás, hogy hol mennyi embernek kell tartózkodni, nem csak volt 4 ember, akinek annyira nem volt mit csinálnia, hogy inkább metrót vezet hétvégén. Asszem, ha egy kicsit belegondolsz abba, amit írtál rájössz, hogy hülyeség.
Amúgy meg az sokkal inkább zavar, hogy a 3-as még nem jár ki Ferihegyre, vagy Káposztásmegyerre, az állomások kb. zombikripta állapotúak és a szerelvények egy része olyan rozsdás, hogy már csak megszánásból is el kellene kapnia a graffitiseknek...na ez felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!