Trolibuszra hány éves kortól lehet jogosítványt szerezni? Csak B kell hozzá?
ezt láttam énis.
De a BKV 21 évet szokott előirni. azért nem értem.
3-mas
Trolibuszra nem olyan szigorúak a szabályok, mert kötött pályás, egyszerűbb hozzá a jogsi.
20 éves kortól lehet, és B kell hozzá.
A BKV lehet, hogy 21 éves kort követel meg, szíve joga, ahogy néhány autókölcsönző is akár 25 éves kort kér, pedig 17 éves kortól letehető a B.
Az más kérdés, hogy a BKV-n kívül nem sok helyen lehet trolibuszra jogosítványt szerezni.
Nah akkor el mondom hogy van mert nekem van TR kategóriám is meg D kategóriám is . :D
TR kategória = Trolibusz Betöltött 20. életév 2 éves B kategóriás jogsi PÁV2 és nem egyszerű a vizsga 3 hónapos oktatás!
Tananyag:
KRESZ
Trolibusz F.1 F.2 Jelzési és Forgalmi utasítás
Szerkezeti és Üzelemtetési ismeretek
Munkavédelem
ez az elmélet a gyakorlat ugyan úgy mint a C kategóriánál vagy a D kategóriánál van egy Rutin vizsga meg egy BÜ vizsga a forgalmi vizsga a 80 as vonalon zajlik az a vizsgavonal ha Budapestről beszélünk.
Erre még rá épülnek a házi vizsgák teljes hálózat ismeret stb...
A tanfolyam 3 -4 hónap ez idő alatt a BKV minimár bárt ad és a tanfoyás Hétfőtől Péntekig reggel 7 től du 3 ig .
Elmondom nektek Magyarországon a Trolibusz és a Villamos kategória a legnehezebb megszerezni nagyon sok a műszaki ismeret nagyon sok a fizika gépészet elektronika..
Ismerni kell a hálózat ismeretet szakaszjelzőket váltókat tudni kell állítani a váltókat stb.. nagyon nehéz!
A D kategória 21 évtől van de mostmár 24 a D1 kategória is 24 és ez az Autóbusz..
A D kategória bakkfitty a trolibuszhoz képest trolit 500 x nehezebb vezetni sokkal nagyobb oda vigyelést igényel.. egy rossz mozdulat és már a körúti kereszteződést le is raktad.
Mesélek róla szívesen Trolibusz garázsba dolgozom Autóbuszt és Trolibuszt vezetek! :)
Sok sikert am hozzá de nem játék a tanfolyam előre szolok és minden vizsga kőkemény szóbeli mint a vasútnál nincs irásbeli része mindent szóban kell elmondani a hatóságnál! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!