Tompalátóként kaphatok jogosítványt?
Figyelt kérdés
2015. júl. 27. 20:40
1/7 anonim válasza:
Pontosan mit értesz tompalátó alatt? Milyen látásélességed van?
2/7 A kérdező kommentje:
Tompalátás alatt azt értem,hogy csak az egyik szememre látok,ami hibátlan vagyis mindent látok vele a tábláról ,de a másik szememmel már csak 3-at tudok leolvasni.
2015. júl. 27. 21:26
3/7 anonim válasza:
Erre a kérdésre a háziorvosod, illetve a szemész szakorvos tud választ adni, aki pontosan fel tudja mérni, hogy a látásod megfelelő-e, illetve kellő mértékben korrigálható ahhoz, hogy jogosítványt kaphass.
4/7 anonim válasza:
Két szemmel nézve élesen látod a tárgyakat?
Tompalátók homályosan látnak, ennek mértéke lehet kizáró ok a vezetés tekintetében, de fontos a térlátás is - mindezekre a szakorvos véleményét veszik figyelembe.
5/7 anonim válasza:
Ha valóban ilyen a látásod, mint amit írtál, és más problémád nincsen, akkor szerintem megkaphatod az alkalmasságot.
6/7 A Tengerész válasza:
Én is az vagyok az egyik szememre, simán kaptam jogsit. Hivatásosat nem kaphatsz azt hiszem, de úrvezetőit simán.
7/7 anonim válasza:
Nekem is tompalátású az egyik szemem , jogsit simán kaptam . Az a kitétel szerepel rajta, hogy nem vezethetek olyan kocsit aminek nincs meg az összes visszapillantó tükre. Ha a vezérszem jó, akkor nem az éleslátás a gond hanem a térlátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!