Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy a járdán...

Mit jelent az, hogy a járdán levő gyalogosokat az úttestre csalogatja?

Figyelt kérdés

2015. aug. 18. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

"Ha kézmozdulattal jelzed, hogy mehet, az a "csalogatás", és vizsgán megbuktatnak érte, ugyanis az tilos."

ez baromság!

inthetek, fénykürtölhetek, biztathatom, hogy merjen átmenni.

Ha zebrát (buszmegállót) közelítek meg, ujjam a fénykürtön... hogy tudjak jelezni, hogy látom, észrevettem, megadom azt az elsőbbséget, ami jár neki, csak nem szokták megadni.

2015. aug. 19. 21:35
 12/15 anonim ***** válasza:
28%
Lehet, hogy a vizsgalapon van ilyen, de attól még szleng, ha jobban tetszik, szívatás, hiszen jogszabályban nincs ilyen kifejezés, és igazából senki nem tudja, mit jelent pontosan. Ez egy jó kis magyar szleng.
2015. aug. 19. 21:44
 13/15 anonim ***** válasza:
53%
Na, akkor én is bedobok egy sokadik verziót, én mit hallottam erre KRESZ oktatáson 4-5 éve. Ha mész autóval (menetirány szerinti jobb oldalon) és előtted van egy zebra és neked balra áll egy gyalogos aki át akarna kelni, te pedig megállsz a zebra előtt, anélkül, hogy megbizonyosodnál arról, hogy aki jön szembe (tehát a gyalogoshoz közelebb eső sávon), megadja az elsőbbséget. Ezzel mintegy rácsalogatod a zebrára a gyalogost, miközben a másik sávban jönnek és nem adják meg.
2015. aug. 23. 17:15
 14/15 anonim ***** válasza:
47%
és nem adják meg az elsőbbséget neki.*
2015. aug. 23. 17:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Pl, ha mész egyenesen és nincs kijelölt gyalogátkelőhely (zebra), de te ennek ellenére megállsz az egyenes szakaszon és átengeded az úton álldogáló gyalogost. (ha nincs kijelölt gyalogátkelőhely, akkor a gyalogosnak csak abban az esetben van elsőbbsége, ha az a szakaszon akar átkelni, amerre a jármű bekanyarodik.
okt. 18. 04:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!