Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jó kamionos oktató?

Jó kamionos oktató?

Figyelt kérdés
C+E kategóriás jogosítványt szeretnék tenni, ugyanakkor jó lenne, ha valaki olyan mellé ülhetnék be, aki oktat és tanít nem pediglen csak utólag kér számon. Autós jogsinál rendesen megszívtam egy gyökérrel, aki a fent említett metódust követte, majd beültem egy 2x olyan drága, de hála az Istennek remek pedagógushoz és érdekes módon (nahááát) minden flottul ment a vizsgáim beleértve. Tudom, nyilván én vagyok az idióta f***, hogy egy a seggét meresztő az utat végig dohányzó, olykor alvó(nem vicc!) ideggörcs mellett nem tudtam magamat teljesen átadni a Budapesti forgalom szépségeinek, de hát ilyen az élet. Évek óta vezetek, évi 50-60 ezer kilométert - teljes mértékben balesetmentesen - de nehezemre esik elviselni, ha valaki idegesít eközben, szóval olyan oktatóhoz mennék, aki tekintettel van a diákjára. Jah és ne olyan legyen, aki a vizsgán találja meg azt a kereszteződést, ahol a legrutinosabb sofőr is benézi. (Aki idejön azzal, hogy ilyen nem létezik az egész egyszerűen hazudik és valószínűleg ő is benne van a dologban valamilyen szinten.)

#kamion #nyergesvontató #C+Ekategória
2015. júl. 19. 22:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező te kreténezel itt bár kit? sajnos a mai világban nem kamionosokat oktatnak m hanem C+E kategóriás jogosítvány megszerzéséhez segítenek az az meg tanítanak vizsgázni!! Kamionozni majd mikor kezedben az a rózsaszin kártya és egyéb vizsgák akkor fel veteted magad egy fuvarozó céghez . és ott majd egy KRETÉNNEK nevezett sofőr fog megtanítani kamionozni! Arra meg hiába is vársz ,hogy itt bárki is adjon neked egy oktató nevét!!!!
2015. júl. 22. 10:58
 12/14 anonim ***** válasza:

"sajnos a mai világban nem kamionosokat oktatnak m hanem C+E kategóriás jogosítvány megszerzéséhez segítenek az az meg tanítanak vizsgázni!! "

Valahol igaza van azért a kérdezőnek (is). Ismerek olyan C+E oktatót, aki életében nem vezetett ( munka szintjén) még teherautót sem, de C+E kategóriát oktat.

És itt lehetne elmélkedni arról, hogy miről is kell szólnia az oktatásnak. Felkészítenek egy vizsgára ( amit amúgy is meg lehet venni egy huszasért) vagy felkészít egy C+E kategóriás autóval való közlekedésre, aminek a gyakorlatából te vizsgát teszel. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Ma jellemzően vizsgára készítenek fel, a frissen vizsgázott C+E kategóriás vezetőknek a biztonságos közlekedéshez szükséges tudásuk nincs meg. Aztán lehet egy ilyen ver telibe jövő héten a négyesen... :D

2015. júl. 22. 11:42
 13/14 A kérdező kommentje:

Na most akkor tegyük rendbe a dolgokat.

Egy.: Én nem minden oktatóról beszélek, ugyanakkor szeretnék olyan mellé ülni, aki tanít és nem csak a seggét mereszti. Ezt azért emelem ki, mert én magam is találkoztam két félével is, sőt három ismerősöm is találkozott az előbbivel (kettő C+E-s volt a harmadik D-s). Mit nem lehet ezen felfogni? Itt hőzöngtök, hogy hogy a francba merek olyat leírni, hogy nem ülök kretén mellé? Halló! A szocializmusnak vége öreg! A piac diktál! Ehhez képest itt megy a hiszti, hogy én miért nem akarok egy a fennt említett ,,seggét meresztő az utat végig dohányzó, olykor alvó(nem vicc!) ideggörcs" mellé beülni. Nem tudsz olyat ajánlani, aki nem ilyen? Jajj, de szarul érzem magam, hogy nem akarok kretén mellé ülni. Gondolkozz már egy percet - mint korábban mondottam - mielőtt leülsz hülyeségeket írogatni. Az én bunkó stílusomat azzal érdemelted ki, hogy kikéred, hogy ugyan mi a f***-nak büdös nekem egy paraszt mellett tanulni. És még szégyelljem is magam, hogy nem térdelek le szopni? A szakmát a terepen kell megtanulni? Nagy újságot mondtál öreg! Ez minden egyes szakmára igaz. És én nem az aktívan praktizáló kamionsofőrökről beszélek, hanem korrupt sunyi oktatókról. Ha te nem vagy az, akkor nem értem mi a hiszti. ;) De nekem van egy olyan sejtésem, hogy te masszívan érintett vagy a témában, ha ennyire sír a pofád. Szerintem ne gyere ide hülyének nézni, légyszíves. És tényleg nem minden oktatóról beszélek, de nekem rosszak a tapasztalataim. Ennyi. Ha mondasz egy becsületes pedagógust, már repülök is hozzá. Ha nem ismersz ilyet vagy te nem vagy az, akkor húzz a redvesbe innen. Pá.

2015. júl. 22. 12:24
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi a fenéről beszélsz? Milyen az a kamionos oktató? Elmész egy autósiskolába, megcsinálod a C + E kategóriát, meg még ami kell, máshol már milliószor megírták mik azok.

Aztán kilincselsz a cégeknél, a Gyuri bácsi szokott felvenni kezdőket, Egy - két év kell még rendesen belejössz, bár először valami öregebb rókával fogsz menni négykézben, ekkor, ha nincs szerencséd, kifoghatsz valami barmot. És a vezetés a legkevesebb, vannak itt még tudnivalók, mondjuk ma már valamivel egyszerűbb, mert nyugaton már nincsenek határok, de azért EU - n kívüli fuvar is beeshet, papírozás, vámismeret és vannak még dolgok. Ez a szakma olyan, hogy mindig van új, nincs olyan, aki mindent tud. Majd kicsit visszaveszel a temperamentumodból kolléga, odakint a pályán.

2015. júl. 24. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!