Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vidéken csak az jár busszal,...

Vidéken csak az jár busszal, akinek nem telik autóra?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy ott ez a helyzet.

Ahonnan én származom (megye jogú város), ott is kb mindenki autózik, kivéve azok, akiknek nincs pénze autóra vagy nincs pénze fenn tartani.

De, ennek megvan az oka.A menetrend utasgyilkos, nem mindenütt járnak ütemesen 30 percenként buszok.

Az agglomerációs falvakba szintén, nem járnak óránként buszok.

A jó múltkor volt alkalmam buszozni.Az utasmennyiség sokkal kevesebb volt, mint diák koromban.Mivel, a legtöbb fiatalnak azaz első, hogy kocsit vegyen.

2015. jún. 5. 06:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A saját példámból kiindulva igen. 20 kilóméterre élek egy megyeszékhelytől. Évek óta szidom a buszokat, menetrend, fűtés-hűtés hiánya, késés, lassú stb. amiket fentebb írtak. De sajnos vagyok az a béna, aki már évek óta nem dolgozik, így nem tudok autót venni. Nem az autó hiánya miatt nem dolgozom, de ez is közrejátszik: 15km-re talán lenne munkám, de nem tudok átjárni kocsi nélkül, mert arra nincs busz, csak 40km kerülővel, időben is sok és be sem érek kezdésre, másrészt 35 ezer lenne a bérlet. Egy másik helyről éjszaka nem tudnék mivel hazajárni. Idén két munkahelyem volt, de sajnos egyik sem volt valami hosszú munkaviszony. Az egyik helyre beértem szerencsére időben, hazafelé problémás volt. 16:00-kor végeztem, vagy rohanok több mint két kilómétert a buszmegállóig, hogy elérjem a buszom, vagy majd csak az 17:00 órási busszal jövök, amivel 18:00-ra érek haza, miközben autóval 16:30-ra otthon lennék. A másik hely még problémásabb volt, reggel 6-kor kezdés, nekem meg olyan buszom van, amivel kések 10 percet, vagy 6:00 helyett 5:00-re ott vagyok. Jártam esti iskolába, vagy elkéstem, vagy egy órával idő előtt ott voltam. Leadtam egy önéletrajzot egy helyre, de igazából be sem tudok járni. Megint vagy elkések, vagy 6:00 helyett 4:45 körül már ott vagyok. Errefelé ha nincs kocsid, akkor készülj fel, hogy mindig várnod kell egy-másfél órát, vagy elkésel. Számtalan példát tudnék még említeni, miért kell ide a kocsi, kezdve a bevásárlástól a rokonlátogatásig. Elmennél, de nincs busz, hazajönnél de nincs mivel, drága, lassú... áhh, elegem van a buszokból egy életre, de sajnos az autóra fordítható pénz hiánya miatt még buszoznom kell. Már rég lenne kocsim, ha nem küldenek el két és fél éve, de ez már másik történet.
2015. jún. 5. 12:36
 12/13 Koaxk Ábel ***** válasza:
74%

Én vidékről járok fel Budapestre naponta dolgozni.

Nem olyan nagy távról van szó kb 80-85km oda-vissza.

Elég sok pénz elmegy üzemanyagra, de aza fajta kényelem és szabadság amit az autó ad, az többet ér mint amennyit spórolnék rajta havonta.

Amúgy, ha pl Budán laknék lehet, hogy letenném a kocsit, mert pár kilométer tömegközlekedéssel sem gáz.

2015. jún. 5. 16:15
 13/13 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem az ember nem hülye. Azzal jár, ami neki a legcélszerűbb. Németországban pl katasztrofális a tömegközlekedés, ott célszerű minden segg alá kocsit venni.
2015. jún. 6. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!