Miért lettek nagyon drágák a kerékpárok?
1993-ban vettem egy kerékpárt 23.000 ft.-ért, most le szerettem volna cserélni, de amikor megláttam, hogy minimum 50.000-től indulnak, és határ a milliós tétel, dobtam egy hátast.
Miért lettek ilyen drágák? Ennyire jó alapanyagokból készülnek?
Nem lettek drágábbak, csak az igényes modellek drágák. De akinek nagyok az igényei, az áldozzon is rá.
Én 15k-ért vettem tavalyelőtt a Tescoban. Úgy hívom, hogy Tesco gazdaságos hulladék. De legalább nem kár érte, ha elviszik. Egyszer cseréltem rajta pedált (500 ft), egyszer váltógombot (300 ft), egyszer vezetőtárcsát (200 ft), a matricák alatt rohad, azt bekentem alapozóval, és ennyi. Nálam a kerékpár nem presztizskérdés, hanem egy eszköz, ami engem szolgál. Ha innen közelíted meg a kérdést, egyáltalán nem drága a biciklizés. Na jó, a lámpa valóban minőségi legyen, mert egy jó előrevilágító életet ment. :)
Köszönöm a válaszokat: igazatok van, hogy infláció meg minden ilyesmi.
Szerintem azért van egy olyan oldala is, hogy mivel előtérbe szeretnék sokan helyezni az egészséges életmódot, ezért fel lett kapva a kerékpározás (is), így lett egy árfelhajtó ereje is az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!