Nemek harca az utakon?
Elmondom, pontosan miről lenne szó.
Nő vagyok, egy Forester 2,5 XT-vel járok.(én vettem, én tartom fenn). Az autó nem feltünő, egy nem túl szép kombinak tűnik. Ezzel ellentétben nem az.(230 LE. 320 NM. 6 sec/100 km/h)
Azt tapasztalom, hogy a férfiak jó részének valamiért presztizs kérdése, hogy gyorsabb legyen, mint én. Amint meglátják, ki ül a volánnál, igyekeznek a lehetőségeken túl is megelőzni/elől maradni/versenyezni. Bármivel, erre alkalmatlan autóval is.
Nem vezetek ész nélkül, nem akarom megmutatni, ki a jani. Persze nem véletlenül ezt az autót választottam, szeretek dinamikusan haladni, szerintem jól is vezetek. De nem értem, hogy mitől éled fel a versenyszellem egy addig 70-80 km/h-val haladó autó sofőrjében, amint megelőzném/megelőzöm. Ezt mi váltja ki belőlük?
Azért gondolom hogy a nemem váltja ki a versenyszellemet, mert például amikor a párom vezet, sokkal ritkábban tapasztalok ilyesmit.
Nem provokálni akarok a kérdéssel, őszintén érdekel!
Köszönöm előre is a válaszokat:)
Köszönöm a választ:)
Nem vitatkozom azzal, hogy a férfiak jobb sofőrök lennének, mert nincs bizonyíték sem erre, sem arra. Azt gondolom azonban, mindkét nem képviselői között van jó, és van kevésbé jó vezető. Ez leginkább rutin kérdése.
Azonban- ha egy férfi számára nem kétséges- akkor mit és miért akar bizonyítani?
Ami ennél is érthetetlenebb számomra: miért akar lehetetlent? Itt arra gondolok, hogy egy pl. Opel Corsa, vagy Thalia volánjánál ülve miért akar "lenyomni"?
Hiszen bármennyire jó sofőr (biztosan az), az autója erre nem alkalmas. A vége mindig öngól, mert más nem is lehet.
Volt már rá példa, hogy amikor megálltam, és utolért egy régebben leelőzött "versenyző", képes volt megállni, hogy beszéljen velem. Majdnem a vállamon sírta el, mennyire nem viseli jól, hogy ez történt. Aztán kifaggatott a kocsiról...tehát nem is ismerte a tipust, ő kimondottan velem, és nem az autóval harcolt.
mink a haverral megsz..pattunk egerben egy x5-öt!pedig mi 1.2 puntóval voltunk.
egy rallyversenyző!
én 140-nel mentem az autópályán,(clioval)utólértem egy divat bmw-t, persze mivel ő csak 110-120al ment megelőztem, elhaladtunk 1-2 km-t ő pedig visszaelőzött vagy 200-al(fitogtatva erejét)természetesen később megint utólértük mi tartottuk a 140-es tempót ,ujrra megakartuk előzni! persze már nem engedte!
gondoltam hülye köcsög játsza az eszét a hiteles verdára,és a fogyasztásra megy!
nem akart beletörődni hogy megelőzte 1 100-éves clio!
birka emberek! velem a pirosnál egy astra szórakozott! nem látta a marhálya a feliratot a hátulján! M3 BMW!!
343 LÓERŐS de azért erőlködött!
de különben mindik ezek próbálkoznak!nem értem miért!
Lehetséges hogy valóban kiváncsiság, bár azért többnyire inkább "Majd én megmutatom a tyúknak" van mögötte, azt hiszem.
Olyan velem is sűrűn előfordul, hogy valaki "játszani" hív. Olyankor jelez, és ha ezzel senkire nem hozzuk a frászt, akkor szivesen benne vagyok én is. Hozzáteszem, ez soha nem autópályán történik, ott nem játszom senkivel, pláne senki életével. De elhagyatott, kis forgalmú utakon bizony én is benne vagyok.
Abban is igazad van, hogy többnyire előzékenyek a pasik.
Gondolok itt arra, ha főútról egymás útját keresztezve kanyarodnánk le, többször előre engednek.
Több hozzászólónak szeretném mondani, hogy a dilemmámat nem az okozza soha, hogy hány éves, mennyi lóerős vagy milyen tipusú autó mögött megyek, vagy előzöm meg, esetleg ő engem. Ha az előttem haladó abban a tempóban halad, mint én, nem szoktam erőlködni. Mindegy, milyen kocsi az.
Írok egy példát: lakott terület vége tábla előtt 50 m.-el előz meg egy pasi, aztán beáll elém 70-el. Persze megelőzöm, mert mennék. Ekkor kezd erőlködni, függetlenül attól, az autója alkalmas-e erre, vagy sem. Ezt úgy teszi, hogy egyenesben nyomja, ami a csövön kifér. Kanyarodni nem tud (vagy ő, vagy az autó) annyival, ezért ott lemarad. Aztán egyenesben újra utolér, közben már lila a feje.
Vagy: békésen poroszkál az országúton a pasas egészen addig, míg utol nem érem. Amikor belenéz a visszapillantóba, rögtön megéled és azonnal sietnie kell. De addigra már megelőztem.Hasonló tüneteket produkál, mint az első delikvens. Na, ezt nem értem.
Honnan tudják akik mögötted haladnak hogy a terepjárót egy nő vezeti (vagyis Te)? :)
Nem tudom én 2 éve vezetek, fiatal vagyok, szeretek én is dinamikusan vezetni, de sosem előztem ki azért valakit mert mondjuk egy nő... Én ha előzök, akkor azért előzök mert gyorsabban megyek mint aki előttem megy, gondolok itt azokra, akik lakot területen kívül 70-el mennek....Én azokat ilyen bevásárlós flottának hívom és megértem őket, minek siessenek... Nem is szólom le őket mert mindenkinek szíve joga annyival menni amennyivel akar. Az ilyeneket kielőzöm és megyek tovább a saját kis tempómba. Viszont azért nem előzök ki senkit hogy előtte legyek és utána nyomja neki annyival mint amennyivel ő megy... amúgy a kresz könyvbe is le vannak írva ezek a típusú vezetők, az ilyenek azok akik nem tudnak valaki mögött menni, mert megalázva érzik magukat. Szerintem az hogy a nőket lenyomják a férfiak általánosítás... Én úgy vettem észre hogy a nők nyugisabban vezetnek, megfontoltabban, városban tartják az 50-et karcra pontosan, a férfiak meg inkább szeretnek a határon autózni... én is 60-al szoktam menni városban, kívül 100-al pályán meg 140 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!