Bicikli utakon igazoltathatják a motorosokat?
Mármint igazából nem ez lenne a kérdésem(mert nyilván igen), hanem az, hogy ha igazoltathatják a motorosokat, akkor a bicikliseket is nem? mert az új KRESZ szerint a biciklisek is már kismotornak számítanak.(vagy valami ilyesmi:D)
tudna valaki felvilágosítással szolgálni nekem??
előre is köszi!!
Igen új KRESZ lehet az, amely szerint a kerékpár is kismotor...
A kerékpár az kerékpár, nincs vele mit kezdeni. A segédmotoros kerékpár egy másik kategória. Az elektromos kerékpár pedig vagy kerékpár (egy bizonyos teljesítményhatár alatt, amiről sosem tudom, hogy 300 vagy 400 W), vagy segédmotoros kerékpár.
Egyébként pedig igen, igazoltathatják a kerékpárost is. Ő is a forgalom résztvevője, ugyanúgy elkérhetik tőle az okmányait, mint bárki mástól. Sőt, mondok jobbat: láttam is már példát arra, hogy közepesen részeg, kivilágítatlan, sáv közepén kacsázó kerékpárosokat igazoltatott és részesített fejmosásban a rend derék őre. Nem kellene, hogy ez meglepő legyen...
1.) Kerékpárúton - a kerékpárokon kívül - csak segédmotoros kerékpár közlekedhet, az is csak lakott területen kívülin és ha tábla nem tiltja.
2.) A kerékpárosok az új KRESZ szerint is kerékpárosoknak minősülnek.
3. Hogyne igazoltathatnák őket, hiszen a kerékpár is jármű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!