Községben ill. át a szomszéd községbe hogyan vihetek oviba, iskolába 3 kicsi gyereket jogosítvány nélkül? A házunktól a buszmegálló kb 800m. Busz csak 1 megy reggel a szomszédba (iskola), ami 4,5km Valahogy át kell jussak naponta kétszer - és vissza.
Orvosi vizsgálat, okmányiroda, és a kapott papírral már vezethetsz is.
Vagy bevállalod jogsi nélkül.
Szerintem kb. nagyon-nagyon sokaknak nincs jogsijuk de van gyerekük.
800 méter még nem a világ vége.
A fenti cuccok vannak?
Moped autó, elektromos tricikli, elektromos kerékpár, árusító moped, stb?
Mert ha nem akkor ne ezekre költs, hanem ha a kényelem a fontos akkor a jogsira.
Egyébként simán meg lehet oldani, hogy ugyanabból a községből van más gyerek is, így megbeszéled a szülőkkel, hogy pénzért vagy akármiért cserébe, a gyereke/gyerekei mellett a Te gyerekeidet is magával vigye.
Sajnos gyerek szállításához autóba biztonsági ülés kell, azaz nem kérhetek meg senkit a szállításhoz. Vagy nincs gyerekülése, vagy annyi, amennyi nekik kell. Páty és Telki között reggel 7 és 8 között 1 busz közlekedik, utána órákig semmi. Ha nem érjük el a 7.29-est, akkor nem jutunk át. 2-3-4,5 éves gyerekek nem közlekedhetnek célirányosan biciklivel.
Pátyon belül elég sok busz megy, a főúton. Gyerekkocsival, pláne ikerkocsival lehetetlen felszállni. Gyerekkel vagy gyalog megyek vagy autóval. A gyaloglást soknak tartom, talán érvényesíttetem a jogsimat és veszek az adott útvonalra néhány órás gyakorlást.
De jobban szerettem volna, ha valami "lassú" járművel tudnám őket biztonságosan vinni.
Csb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!