Egy futónak bicikliúton annak bal- vagy jobboldalán kell haladnia?
Kérdező hiába hisztizel, te nem ismered a különbséget az úttest és az autóút között!
Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.
Autóút: jelzőtáblával autóútként megjelölt út.
Legyetek már türelmesek.
Vágom, hogy a suliban is, Kreszt kéne oktatni, minimum ezer éve, de akkor sem a kérdezőt kell kioktatni, mert nem hallott még a közútról, illetve az úttestről.
Hozzáteszem, ha nem is vezet autót, akkor az esetek 90%-ban úgysem kell vele foglalkoznia.
Én is, csak a kerékpáros fórumokon olvastam erről (arról nem is beszélve, hogy kb. 4 éve, én segítettem a kerékpáros Kresz kisokos megírásában).
Neeeem mondjátok, hogy ezért megy ez a vita! O.o Mert nem autóút, hanem ÚTTEST! Jééézusom akkor miért nem ezt mondjátok!? Megy itt az akadékoskodás, mellébeszélés, fitymálás emiatt.. uhhh. Oké.
Elnézést kérek #6-ostól, igaza van. A gyalogos nem közlekedhet autóúton. Én állítottam valótlant. A gyalogos úttesten közlekedhet.
Úristen.
Ég és föld a különbség, teljesen ostoba vagyok! Csoda, hogy lélegezni képes vagyok. Mindenki örül? Oké.
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Nem megy a vita. A közút nem autóút -ez utóbbi az utak egy ugyanolyan speciális fajtája, mint a kerékpárút. Azért nem árt tisztában lenni a különbségekkel -és nem csak az autóvezetőknek (ilyen alapon csak a kerékpárosoknak kellene tudniuk, mi az a kerékpárút?)
De ha már itt tartunk: a kérdésben a "bicikliút" kifejezés is ebben az esetben sima közutat jelöl (mivel ugye a kerékpárral alapvetően azon közlekedünk)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!