Gyorshajtásért miért 5000 ft-ot szabtak ki? (bővebben)
Figyelt kérdés
Megállítottak a rendőrök hogy az egyik elágazásnál ahol 70 km/h a megengedett, ott többel mentem át. Mondták hogy 86 km/h-val mentem. Hozzáteszem hogy rengeteg autóst kiszedtek velem egy időben. Állítólag már 30 ezer lett volna a büntetés, de ha elfogadom a helyszíni bírságot, akkor csak 5000 ft. Előéleti pontokhoz nem írtak semmit. (tudomásom szerint még nincs is) Tehát ha hivatalosan 30-ra kellett volna büntetniük + pontok, akkor hogy lehet hogy 5 ezret szabott ki? (már nem mintha baj lenne)2014. jún. 24. 18:06
1/5 anonim válasza:
Úgy lehet, hogy két fajta büntetés van ilyen esetben.
Az egyik amikor csak simán letrafiznak, és fizeted a közigazgatási bírságot, ami a szabálysértési törvényben van, ez 70km/h korlátozásnál 15km/h sebességtúllépés esetén 30000Ft ( + 3km/h-t elengednek műszer kalibrációs pontatlanság vagy mi miatt).
Ha kézi mérést végeznek és van rendőr aki kivegyen, ő viszont már 71km/h-tól kiszabhat helyszíni bírságot. Ez 5-30 000Ft-ig terjed. Ha nem készült fotó, akkor lehet csak nem akartan g3c|k lenni és mindenkit megcsekkeztek 5000-re. Az előírt büntiszám meg van, de titeket sem húztak le nagyon - bár tök jogosan megtehették volna.
2/5 A kérdező kommentje:
Fél füllel hallgattam a többi autóst, őket is 5k-ra csapták. Annyit mondtak, ha nem egyezek bele a helyszíni bírságba, akkor küldik ki hivatalosan a fotót ami már 30 ezer. Akkor elvileg azt már nem kapok. De pontot ilyenkor hogy számolják? Mert nem írtak oda semmit. Én arra gondolok hogy 5 ezret gyorsabban befizetnek az emberek mint 30-at. Ezért is adtak soknak 5 ezerről. Így ők is jól járnak, meg azért az autós is.
2014. jún. 24. 18:27
3/5 anonim válasza:
Pontot már nem adnak gyorshajtásért.
4/5 anonim válasza:
De bizony adnak pontot gyorshajtásért, ha a rendőr a helyszínen állít meg.
5/5 anonim válasza:
De bizony nem adnak. Már vagy 3 éve törölték a jogszabályból, nem véletlenül. Ha nem hiszed guglizz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!