Van itt még más olyan akinek semmi önbizalma nincs a vezetéshez?
több mint 3 éve szereztem meg a jogosítványt, nagyon boldog voltam, hogy sikerült. Nagyon szerettem a vezetést amíg a jogsi megszerzése volt a cél. És most is sokszor gondolok arra, hogy milyen jó lenne kocsikázni, de se nem tudok, de ha tudnék akkor is félnék. Ez több okra visszavezethető: nekünk nincs autónk csak nagyapámra lehet hagyatkozni viszont ő nagyon rossz "tanár". Első pár hónapban olyan szinten közbeavatkozott mindig minden esetbe, hogy egyszerűen az egésztől elment a kedvem, menet közben behúzta a kéziféket, kormányba belenyúlt, nem hagyta hogy egy helyen megforduljak (kiszállított az autóból, hogy majd ő), egyedül nem is mehettem sehova. Amikor meg lett volna rá lehetőségem nagyanyám féltette a kocsit ezért akkor is csak úgy mehettem volna ha ülnek mellettem. Akkor persze vérig voltam sértődve. Semmi köze az autóhoz, nem az övé, vezetni se tud!!!
Egyszer sajnos meghúztam az autót, ez is mély nyomott hagyott bennem. (kb. 4 hónapos volt a jogsim, vezettem max 1000km-t tanulással együtt még talán annyit se) .
Eltelt több mint 3 év és eljutottam arra a szintre, hogy leparkolni nem tudom az autót (két kocsi közé), tolatásról már nem is álmodok, és ez nagyon rossz érzés.
Amikor újra volán elé ülök, akkor hamar visszajönnek a dolgok (parkolni most se merek, gyomoridegem lesz azonnal mikor kellene, inkább megállok jóval távolabb a többi autótól) de nem mehetek még most se sehova magamba, esetleg itt a kisvároson belül egy utcával arrébb. Igaz a vezetésem már csak annyiban nyilvánul meg h utazunk kb 300 km-t oda vissza évente 4-5 alkalommal, ami egész napos program, de itt is inkább végig ülik az egész napot nagyapám meg nagyanyám minthogy egyedül eltudjam vinni a húgomat kórházba (úgy érzem képes lennék rá), igaz nem is merem elkérni az autót.
Szerintetek hagyjam a francba az egészet, úgy is valószínűleg BP-n fogok élni, és ott majd jó lesz a bkv. Hosszútávra is lesz távolsági járat, vagy vonat ( szép remények, pedig mindenem az autók, imádom őket ...)
Fúúúú, elhiszem, hogy ilyen bumburnyákok mellett (elnézést a kifejezésért) elment a kedved az egésztől.
Magyarázd el jó édes nagyapádnak, hogy nem attól fogsz megtnaulni vezetni, hogy ő mindig belepofázik, és egyáltalán nem bízik meg benned, hanem ha hagy gyakorolni. Még ha ott is ül melletted, akkor sem szól bele. Akkor váltasz amikor akarsz, stb.
Szerintem egyedül kellene menned, hidd el saját magad is meglepődnél mennyivel jobban menne a dolog. Egyedül rá vagy kényszerítve, hogy megoldd a dolgokat, és ráadásul nem b*sz*gtatnak háromfelől :D
Olyan ez, mint a tájékozódás. Ha valahová egyedül kell eltalálnod, akkor oda legközelebb is simán visszatalálsz. Míg ha valakivel mész aki ismeri az utat, akkor közben dumáltok, stb, és fingod sincs merre mentetek.
Amit javasolok, hogy vegyél pár gyakorló órát egy oktatótól. Rutinpályára kimentek, gyakorlod picit a tolatást, parkolást, megfordulást, stb. Darabja 2500 Ft körül van, ha egy 5-öst rászánsz erre, szerintem elég is lesz. Ha ez megvolt, ne nagyapádtól kérj autót legközelebb, hanem bérelj! 3-4000 Ft-ért már kaphatsz 24 órára kocsit (persze 10-40 000 Ft közötti összegű kauciót le kell tenni, de azt visszakapod ha visszavitted a kocsit), és azt senki más nem vezetheti csak te, mert a te nevedre szól a bérleti szerződés, szóval nagyapádat még ha akarna menni sem kell beengedned az autóba. Szépen elviszed a húgodat és visszajöttök, ennyi.
Ha ennyire genyók, akkor én a helyedben nem kérnék a "segítségükből".
Én most csináltam teherautóra a jogosítványt, rettenet kretén oktatóm volt, folyton belenyúlt a kormányba!!! pedig idősebb is vagyok mint ő, meg gyanítom 50x többet vezettem, mint ő. Folyton belemagyarázott mindenbe, okoskodott, és már azon húzta fel magát, hogy túl jól csináltam mindent.
Figyelmen kívül kell hagyni az ilyeneket, és önbizalmat csak úgy fogsz tudni szerezni, ha egyedül! beülsz egy autóba, és gyakorolsz valahol, mész sokat ide-oda, megszokod az autót.
18 év vezetéssel a hátam mögött én is utálok pl az V. kerületben parkolni, múltkor úgy álltam be két autó közé, hogy nézett vagy 10 ember a járdáról, és ezért kb úgy sikerült, mint egy friss jogsis kislánynak, akinek kb 10x-re sikerült a vizsgája.
Szóval csak önbizalom kérdése az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!