Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosítvány, autóvásárlás,...

Jogosítvány, autóvásárlás, autófenntartás. Milyen költséggekkel jár? Az összes érdekel.

Figyelt kérdés

Várhatóan idén lesznek ezek megejtve, ahogy belemerültem a témában kezdett kicsit elmenni a kedvem az egésztől ahogy rájöttem, hogy mennyi mindennel jár ez.

Tehát tegyük fel, sikerül a jogsi. A tanfolyamon, órákon túl mennyibe kerül a papírok kiállítása?

... és mondjuk megvan az autó. Megvettem. Milyen egyéb költségekkel jár? Átírás, biztosítás, egyéb? Casco az mire is való? Meg mi a különbség a biztosítás és a casco között?

Utána milyen fenntartási költségei vannak egy kocsinak, amivel mindenképpen számolni kell? Karbantartás, ilyenek.

Milyen felszereléseket kell beszerezni? Tudom, elsősegélydoboz meg kukásmellény, de azontúl :)

Lehet nagyon alapok a kérdések, elnézést érte, még nagyon ismerkedek a témával. :)

2014. jan. 13. 18:54
 1/4 A kérdező kommentje:
-Csak sikerült elgépelnem :)-
2014. jan. 13. 18:55
 2/4 A kérdező kommentje:
... és például kötelező és kötelező között mi a különbség? Hogy lehet, hogy az egyiknél mondjuk húszezret (köbe), a másiknál meg ennek a többszörösét számolja ki?
2014. jan. 13. 19:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A jogsi? Nem vagyok naprakész, de kis ügyességgel 100-120-ban megáll valszeg.

Autó: vételár + átírás (autótól függ, eredetvizsga-forgalmi-törzskönyv kb. 30e + illeték, ami a csillagokig is érhet ha nagy köbcentis, erős autóról van szó), biztosítás (a te adataidtól függ, kalkulátorban megtudod), teljesítményadó (kocsi teljesítménye alapján, van erre is kalkulátor) és a javítások/cserék (4 gumi alsóhangon 50e például, de a gyakori tételek sem olyan nagyon olcsók, mint az olajcsere, szűrők, fékalkatrészek...).

A kocsi kötelező tartozékairól lesz szó a jogsi során, elenyésző összegbe kerülnek a többihez képest.

A kötelezőt kötelező megkötni, jármű csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás birtokában vehet részt a közúti forgalomban. Ez csak azokat a károkat fedezi, amiket te okozol másnak. A nyújtott szolgáltatásokban nem szokott eltérés lenni, a díjakban annál inkább, de ettől függetlenül jobb "normális" biztosítót választani, mert volt az elmúlt években 1-2 szervezet amivel voltak gondok/problémák.

A casco elvileg olyan esetekre fizet, amikor a tiédben okoz más, esetleg okozol saját magad kárt. Mértéke, mire terjed ki változó, szerződéstől/biztosítótól függ.

[link]

[link]

2014. jan. 13. 20:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, sokat segített! :)
2014. jan. 16. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!