Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lejárt műszakis autót megvétel...

Lejárt műszakis autót megvétel után hogyan vigyek haza?

Figyelt kérdés

az igaz, hogy telephelyig, vagy vizsgára elmehetek vele?

elég rég lejárt már róla a műszaki, tréler, vontatás kizárva.

szerintetek megbüntetne a rendőr ha megmutatom neki az adásvételit?

2013. dec. 27. 11:33
 1/9 A kérdező kommentje:

azt mondom, hogy pont most megyek műszakiztatni, mert megvettem az autót, hátha elenged.

szerintetek?

2013. dec. 27. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:
16%

Kizárt. Miért engedne el? Jutalékot kap a büntetések után. Vagy pedig simán csak az állásába kerül, ha nem büntet eleget.

Engem egyszer talált be olyan rendőr, akinek már megvolt a limit. Ez abból derült ki, hogy korruptságra ment, hátha lefizetem. Rohadt átlátszó volt, nem írok itt le semmit. Miután látta nincs nálam pénz, elengedett, pedig volt egy pár amiért megbüntethetett volna.

De ennek kicsi amúgy az esélye. Ilyen autót csak szállítani szabad, tréleren.

De amúgy ha tökös vagy, kockáztathatsz. Én jártam már félévig kötelező biztosítás, meg mindenféle adók befizetése nélkül. Sőt, a jogsimat, forgalmimat is felejtettem már otthon. Ha résen vagy, akkor nem lesz gáz, viszont ne éjjel akard mozgatni az autót. Nappal, csúcsidőben, forgalomban nem fognak kivenni.

2013. dec. 27. 11:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy szerintünk mit csinálna a rendőr irreleváns, mert ez attól az adott embertől függ, akivel találkozol... De régen lejárt műszakival szerintem kevesen engednének elmenni, mert a többi közlekedő életével is játszol, ha rossz állapotban van a járgány, azt pedig nem hagyhatják.

Vontatni érvényes műszaki nélkül nem lehet ha jól tudom, szóval az tényleg kizást, de a trélert miért veted el? Minden további nélkül haza lehet hozni tréleren, miért nem akarod?

Lehet még un. útvonalengedélyt kérni, ennek azt hiszem az Okmányirodában tudsz utánakérdezni, és igényelni.

2013. dec. 27. 11:41
 4/9 A kérdező kommentje:

ó hagyjad, én már jogsi nélkül is vezettem anno, nem is keveset :D

aki mer az nyer, szól a monás :)

amúgy nem nagy bűn az szerintem, műszaki nélkül menni egy kicsit, meg most tudod ki fog trélelért fizetni 5 ezret, még ha ki is alkudom a vételárból inkább megspórolom, azt beb***ok annyi pénzből az este.

elvileg van amúgy útvonal engedély, amit a műszaki vizsga hely állít ki, ha bejelentem a verdát aznapra, így már nem is annyira kockázatos.

2013. dec. 27. 11:43
 5/9 intrepid ***** válasza:
Nem a rensőr a legnagyobb veszély neked, hanem az, ha megkoccolsz egy másik kocsit, amire mindig áll a zászló, akkor nem fizet a biztosító, neked kell állni a számlát. Ismerek olyan embert, akinek sikerült Mercedest eltalálni, 600 000Ft.-ot kellett fizetnie. Plusz a bünti.
2013. dec. 27. 11:50
 6/9 A kérdező kommentje:

értem, köszönöm a válaszokat, akkor nem kockáztatok inkább.

lenne még egy kérdésem ugyanitt.

ha ki van vonva az autó a forgalomból már jó pár hónapja, akkor nekem kell a fedezetlenségi MABISZ díjat megfizetni, vagy azt még a régi tulajnak számlázzák ki?

kereskedőé az autó elvileg.

2013. dec. 27. 11:53
 7/9 anonim ***** válasza:

ha ki volt vonva a forgalombol, nincs fedezetlensegi dij, hiszen nem kozlekedhetett az auto, tehat biztositas se kell ra.

at sem irjak a nevedre, amig nincs muszaki meg biztositas rajta, es minderre van 15 napod, uh. jobb ha igyekszel...

2013. dec. 27. 11:56
 8/9 A kérdező kommentje:

hát ez így elég gáz, tényleg nem írják át amíg nincs műszaki rajta?

és ha nem kap műszakit az autó véletlenül?-mert megtörténhet ez is.

akkor megbüntetnek az átírás elmulasztásáért is?

2013. dec. 27. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:

"tudod ki fog trélelért fizetni 5 ezret" - 5 ezer a trélerért? Mennyit kell vinni azt az autót, 10 km-t?

A műszaki vizsgára jelentkezés papírja legjobb tudomásom szerint arra az egy napra, csak odafelé jogosít fel közlekedésre - de megmondják a vizsgahelyen.

De ha sokat állt, gondolom nincs olyan pöpec, vizsgáztatható állapotban.

Átírják érvényes műszaki nélkül is a nevedre. Elviszed eredetiségvizsgára, megkapod a határozatot, azzal + a gép papírjaival + adásvételivel + biztosítós igazolással bemész az okmányirodába. Elmondod mit szeretnél, elveszik a papírokat, pötyögnek a gépen - utána visszakapod a régi forgalmit, amibe bele lesz írva kézzel, hogy te vagy a tulaj és le lesz pecsételve. Törzskönyvet postáznak, új forgalmit majd vizsgáztatás után kapsz (akkor kell majd érte kicsengetni a 6000 forintot).

Ezt így lehet, aki mást mond téved.

Fedezetlenségit nem kell fizetni ha kivonták. Ha kitiltották volna az más tészta lenne, de akkor le kellett volna adni a rendszámot.

2013. dec. 27. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!