Ez természetes érzés?
Már lejártam a forgalmi órák felét,de még mindig úgy érzem, hogy nem tudok vezetni.Túl ovatos vagyok és a parkolást/éjszakai/autópálya gyakorlatokat még nem is vettük.
Sose vezettem, csak itt a tanfolyamon.Elég nehéz mindenre figyelni, és bezavar, ha nem látom a záróvonalat(főleg ha a fele le van kopva).Nem merek túl gyorsan menni,mert a sok barom indexelés nélkül hajt elém. Nem tudom pontosan bevenni a kanyarokat,nem érzem még a két autó közötti távolságot, főleg ha mellék úton parkolnak és velem szemben jön egy másik autós.Mennyi idő kell ahhoz, hogy rendesen tudjak vezetni? Ezek az érzések és szokások normálisak?
15:34: Megmutatnád nekem azt a KRESZ szabályt ami előírja, hogy mindig a maximum sebességgel kell menni kivéve köd esetén?:D
A KRESZ azt mondja, hogy indokolatlanul nem mehetsz lassan. Az indoknak pedig már az is jó, hogy "ezzel az autóval a jelenlegi tudásomhoz mérten ennyit érzek biztonságosnak".
Valami félre lett értve. Tényleg emlékszem egy olyan szabályra ami úgy szól,hogy mindig a megengedett legnagyobb sebességgel kell menni, kivéve ha valami korlátozza a sebességet(de nem tudom már hogy volt megfogalmazva,de ez a lényege). A ködöt példának írtam, de lehet korlátozó tényező az is,ha sötét van, ilyenkor nem 90-nel mész országúton hanem lassabban, vagy ha megy előtted egy lovaskocsi tízzel, akkor nem hajtassz át rajta,mert neked az van előírva hogy 50nel kell menni.
Ha országúton,ahol 90nel lehet menni maximum, és te mész mondjuk 60nal, pedig nincs előtted senki, nincs hó jég ,akármi, akkor az indokolatlan lassú vezetés, és az nem szabályos.
Amikor forgalmi vizsgám volt, aki vizsgáztatott belekötött a következőbe: városon kívül meg kellett fordulnom egy parkolóhelyen és visszamenni a városba. A parkolóhely és a várostábla között nem volt nagy távolság, de fel kellett gyorsítanom 90re. Nah én ezt nem tettem meg, vhol 80 és 85 között mentem. Ebbe belekötött. :S
Egy éve hogy jogsim van, tehát még emlékszem a KRESZre,arra a részére is, amit azóta nem is kellett használnom(mert ugye meg kellett tanulni vizsgára sok mindent), ezért lécci ne nézzetek hülyének, de tényleg van olyan szabály,amit leírtam.
Senki nem mondhatja azt,hogy azért megyek 90 helyett 60nal, mert félek a nagyobb sebességtől, mert ez nem indok, ez indokolatlan lassú vezetés, minimum ledudálnak az útról. Városban meg 50nel lehet mennni, akkor annyival is kell, már ahol tudsz vagy ahol megteheted.
Tegnap 16:40
Hülyeséget mondasz. Az az indok ha pl jeges az út, zuhog az eső és nagy köd van.
A többi autós szív mert te nem mersz 50-el menni, feltartod a forgalmat.
Ez nem indok, ha szemét a vizsgabiztos akkor simán megránt.
nem kevertem össze semmit és nem táblára gondoltam.
pl. település határán sincs kitéve tábla, hogy max.50-nel lehet menni.
azt nem írtam, hogy büntetnének, ha valaki lassan megy, hanem azt írtam, hogy az indokolatlan lassú vezetés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!