Kerékpárosok vs autósok. Vélemények?
Valamelyik kérdésnél az egyik válaszolóra reagálva írnám ezt a kérdést. Írjátok le, hogy kerékpárosként az autósokon mit változtatnátok illetve fordítva.(Pusztuljon ki mindegyik nem jó válasz.)
Én kerékpározom elég sokat, országúti kerékpárom miatt csak aszfalton. Idén semmi komolyabb helyzet sem volt, csak 1-2 veszélyesebb előzés az autósok részéről, úgyhogy szerintem az autózók fejlődtek mostanában elég sokat. Amiben fejlődni lehetne az a dinamizmus főleg, városokban elég tördelt a haladás és nem csak a villanyrendőrök miatt. A satuféket picit ritkábban kéne alkalmazni.
Másik oldalról:kerékpárosoknak este lámpa, valami fényvisszaverő KELL!
"Járdán menjek 10km/h-val? Ezt ugye nem gondolod komolyan?"
Az úton menjek 60-as táblánál mögötted 30-al? Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
Sávváltással kell előzni a biciklist? Ezt a beállt csúcsforgalomban ugye nem gondoltad komolyan?
Lakott területen 60-as táblát nem látok sűrűn, lakott területen kívül pedig nincs annyi kátyú, csatornafedél, lehet használni szinte mindenhol az utat, ahol meg szar az út, ott nincs kocsi. Csak városban van ezzel problémám nekem.
A sávelhagyást csak a járdázásra reagálva írtam, mindkettő elég idióta ötlet.
Na úgy látom ez itt meddő vita lett. Utolsónak: ha ilyeneket csináltok, utána naná, hogy nem enged el a bringás legközelebb. Aztán meg lehet vitatkozni, hogy ki kezdte ezt... (a feltartás sem jó dolog, de ha ledudálod azzal max azt éred el, hogy beborul alád, aztán röhöghetsz..)
Talán 2-vel ezelőttinek igaza van, leszarom, hogy ki jön mögöttem, ha az út szélső része hemzseg 20 cm-es kátyúktól, nem fogok belemenni.
Mindenesetre én, amint már leírtam egész jól kijövök az autósokkal, buszokkal. Ha mögöttem jön kanyargós szakaszon, intek ha tiszta, lehúzódok, meg is köszönik többnyire. Igyekszem nem feltartani őket, de ha muszáj, akkor muszáj..
Szerintem már a feltett kérdés "rossz", mármint a versus szó... Inkább együtt kéne élni.
A kresz szerint balról kanyarodik a biciklis. Kedves 79%-os hozzászóló gondolom nem mostanában tette le a jogsit, a 70-es években még valóban ez a szabály volt. Néha utána kell olvasni a változásoknak, mert elég gyakran változik a kresz. Azt tudtad például hogy már nem 80-al, hanem 90-el lehet menni lakott területen kívül?
Ráadásul a biciklis, ha elfogadják, akkor mehet az úttesten akkor is, ha van kerékpárút. Bár megjegyzem, ezzel én sem értek egyet, akkor minek építették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!