Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpárosok vs autósok....

Kerékpárosok vs autósok. Vélemények?

Figyelt kérdés

Valamelyik kérdésnél az egyik válaszolóra reagálva írnám ezt a kérdést. Írjátok le, hogy kerékpárosként az autósokon mit változtatnátok illetve fordítva.(Pusztuljon ki mindegyik nem jó válasz.)

Én kerékpározom elég sokat, országúti kerékpárom miatt csak aszfalton. Idén semmi komolyabb helyzet sem volt, csak 1-2 veszélyesebb előzés az autósok részéről, úgyhogy szerintem az autózók fejlődtek mostanában elég sokat. Amiben fejlődni lehetne az a dinamizmus főleg, városokban elég tördelt a haladás és nem csak a villanyrendőrök miatt. A satuféket picit ritkábban kéne alkalmazni.

Másik oldalról:kerékpárosoknak este lámpa, valami fényvisszaverő KELL!

2009. nov. 6. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

"Járdán menjek 10km/h-val? Ezt ugye nem gondolod komolyan?"

Az úton menjek 60-as táblánál mögötted 30-al? Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

Sávváltással kell előzni a biciklist? Ezt a beállt csúcsforgalomban ugye nem gondoltad komolyan?

2009. nov. 7. 12:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Lakott területen 60-as táblát nem látok sűrűn, lakott területen kívül pedig nincs annyi kátyú, csatornafedél, lehet használni szinte mindenhol az utat, ahol meg szar az út, ott nincs kocsi. Csak városban van ezzel problémám nekem.

A sávelhagyást csak a járdázásra reagálva írtam, mindkettő elég idióta ötlet.

2009. nov. 7. 12:39
 13/21 anonim ***** válasza:
60-as van jópár helyen, de az 50 helyett 30 sem korrek:) De amúgy látod ez a baj a biciklisekkel: tojik rá magasról, hogy mennyi emberrel tol ki/veszélyezteti őket és magát is. A lényeg, hogy ő átmenjen/odaérjen stb.
2009. nov. 7. 14:13
 14/21 anonim ***** válasza:
Megőrülök a bicósoktól..Bp-i vagyok mikor látom a tükörben h akar eljönni a 2 kocsisor között ráhúzódok a mellettem lévőre amennyire csak tudok. Vt-transmanos vagyok (bkv alvállalkozója) Volvo busz a munka eszközöm. Az a legrosszabb mikor kielőzöm nagy nehezen megállok a megállóban és visszaelőz akkor megint jön a nehézkes megelőzés. Most már azt csinálom hogy elkezdem őket "tolni" ha borult az idő vagy sötét van akkor villogok rá refivel ha napos idő dudálok. És ezért vannak a késések. mert a bicós feltart akkor nem érem el a zöld lámpát akkor a következő zöldet sem és így tovább.. Mikor megelőzöm őket akkor visszarakom a buszt 1-be és padlót nyomok (utasok nem érzik csak hallják hogy pörög a motor) a biciklis meg had szívja a jó kis füstöt. És ezzel nagyjából minden kolegám így van.
2009. nov. 7. 15:00
 15/21 A kérdező kommentje:

Na úgy látom ez itt meddő vita lett. Utolsónak: ha ilyeneket csináltok, utána naná, hogy nem enged el a bringás legközelebb. Aztán meg lehet vitatkozni, hogy ki kezdte ezt... (a feltartás sem jó dolog, de ha ledudálod azzal max azt éred el, hogy beborul alád, aztán röhöghetsz..)

Talán 2-vel ezelőttinek igaza van, leszarom, hogy ki jön mögöttem, ha az út szélső része hemzseg 20 cm-es kátyúktól, nem fogok belemenni.

Mindenesetre én, amint már leírtam egész jól kijövök az autósokkal, buszokkal. Ha mögöttem jön kanyargós szakaszon, intek ha tiszta, lehúzódok, meg is köszönik többnyire. Igyekszem nem feltartani őket, de ha muszáj, akkor muszáj..

2009. nov. 7. 17:02
 16/21 anonim ***** válasza:
attól tudok kiboborulni,mikor 50es táblánál a versenybiciklisek 40el mennek,az a legveszélyesebb
2009. nov. 7. 23:19
 17/21 A kérdező kommentje:
miért?(nem kocsik mögött szoktunk 40el menni, hanem akkor ha van előttünk vagy min50m szabad hely.)
2009. nov. 8. 13:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem már a feltett kérdés "rossz", mármint a versus szó... Inkább együtt kéne élni.

A kresz szerint balról kanyarodik a biciklis. Kedves 79%-os hozzászóló gondolom nem mostanában tette le a jogsit, a 70-es években még valóban ez a szabály volt. Néha utána kell olvasni a változásoknak, mert elég gyakran változik a kresz. Azt tudtad például hogy már nem 80-al, hanem 90-el lehet menni lakott területen kívül?

Ráadásul a biciklis, ha elfogadják, akkor mehet az úttesten akkor is, ha van kerékpárút. Bár megjegyzem, ezzel én sem értek egyet, akkor minek építették.

2009. nov. 8. 14:20
 19/21 A kérdező kommentje:
Versust csak a véleményekre értettem, hogy az ellenvéleményeket írjuk le, hogy kinek mi nem tetszik a másik közlekedésében, hogy mit kéne javítani.(Aztán én is leírtam a véleményem az általatok leírtakról.)
2009. nov. 8. 18:57
 20/21 A kérdező kommentje:
most is lehet menni úttesten, ha úgy ítéli meg a kerékpáros, hogy a kerékpárút közlekedésre alkalmatlan, és egyébként nincs letiltva az útról. pl autóúton akkor sem mehet(kutyasétáltatás pórázon, egymásmellet gyalogolnak rajta,babakocsik..)
2009. nov. 8. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!