Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kinek mi a véleménye a mostaná...

Kinek mi a véleménye a mostanában gyártott traktorokról/erőgépekről? (Véleményem lentebb)

Figyelt kérdés

Szerintem a Magyarországon kapható traktorok minősége, és kínálata elég siralmas. Jóformán a márkát veszi meg az ember. Vannak ezek 280-320 Le-s John deere, case ih, stb. 70-80 mázsa körül vannak. Alig adják le a lóerejüket. Pl ott volt a Dutra. Az volt majdnem akkora súlyú 90 Le-vel és érdekes mód vitte az ekét. A mostaniak jó formán csak az esztétikára gyúrnak. Amivel dolgozni kell iszonyú drága. Egy autót olcsóbban veszek. Az MTZ talajmunkára lótrágyát nem ér. Az elsőhajtás tönkremegy. Folyik orrán száján az olaj. Már-már műanyagból készül. 3-4 év múlva sokat kell rá költeni. Igaz olcsók az alkatrészek. De akkor romlik el, mikor dolgozni kell vele. (ez nem új dolog). A Rába az jó gép. De már azt se gyártsák. :( Nekünk van egy. 80-100 ha dúr évente. alig van vele baj. Szerintem újra kellene gyártani a Dutrákat. Nem csak 90 lovas kivitelben. Hanem mondjuk 130-140. Mert MTZ-ben kapható nagyobb gépek azok szerintem felejtősek a földön. A Dutrával meg az a baj, h nincs hozzá alkatrész szinte. Ha a járószerkezet megbomlik, bajok vannak. Strapabíró, orrnehéz gépek kellenének elérhető áron. - Nem pattogó kecskék, amelyek alig bírják az ipart. - Olyan, mint a Dutra, vagy mint az amcsiknál gyártottak a 80' években IH 33/35/3788 (130-170 LE) ill. 62/64/6688 (210-260 LE) tipusú orrnehéz derékcsuklós gépeket. A Rába egynek jó volna. A Dutra pedig másodiknak. Lenne egy nagy erős nehéz talajmunkára (RÁBA). Lenne egy középkategóriás univerzális, mindenes. AZ MTZ pedig elhúzza a pótkocsit, permetezőt, rendsodrót, vagy éppen homlokrakodózik. Az mellett, hogy lennének elérhető áron jó gépek, visszafoglalnánk a helyünket a traktorgyártás élén. (Nem mennyiségileg, mint ahogy a ruszkik tették, hanem minőségileg.)

Ámbár ez az én véleményem. De szerintem elég szégyen, hogy UE 28-as DUTRA (28 lovas) többet bír, mint egy 82-es MTZ. Vagy az 1 hengeres Hoffher MTZ 80-s elveri. Pedig a Hoffherbe szintén gyengébb motor van.

Egyértelműen tudom, hogy a DUTRA gyártás politikai okok miatt szűnt meg. Illetve a Rába is el lett menesztve külföldre. Azt is tudom, hogy fogyasztói társadalom. Alacsony minőséget kell gyártani..., hogy hamar vegyél egy újat De akkor se hagyjuk már magunkat földbe döngölni mezőgazdaság terén...

#traktor #MTZ #John Deere #mostanában gyártott
2013. aug. 19. 21:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nos azóta eltelt pár év és lett pár szabály is a gyártóknál.

Már nem vehetsz sima szívó motoros gépet meg sima turbósat se, amibe annak idején semmi folytás nem volt.

Most meg kell feleni a környezetvédelmi előírásoknak. Csak Tier 4 gépet vehetsz és tehetsz forgalomba. Az ilyen elektromos kütyük és precizítás pedig nem mindig való a port nyelő gépeknek. Ezért kisebb a kihozható lóerő 1-1 motornál és nem terhelhető túl. Mert akkor vagy idő előtt elromlik vagy pedig nem teljesíti a környezeti normát.

2018. máj. 7. 12:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!