Sziasztok! 15/L vagyok,nemsokára kezdhetek készülni a jogsira. Beszélgettem sokat a családdal,mindenki javasolja hogy majd a nem is olyan távoli jövőben álljak neki.
A nővéremet szoktam figyelni hogy vezet,és úgy érzem én elvesznék a városban. Autópályán,városon kívül oké,de ott ahol mindenki rá van feszülve arra hogy előtte-utána hogy mennek,megállnak-e,fordul-e,borzalmasnak tűnik:S
A szerencsém az hogy a tesómnak van saját kocsija,szóval ha 17 évesen lenne jogosítványom akkor segítene gyakorolni.
Még 2 éved van szal messze van még az a nemsokára.
Nem nehéz a városban vezetni mivel ott fogsz majd tanulni ezért menni fog jogsi után is a városi vezetés.
2009. okt. 26. 18:39
2/11 anonim válasza:
Ha majd egyszer megkapod a jogsid az nem azt jelenti, hogy te már profi leszel. Gyakorlat kell ehhez is. Idővel megszokod a vezetést. Városba is, este is nappal is télen is szóval bárhogy bármikor. Csak gyakorlat kell. Na meg a KRESZ oda vissza! Nekem 12 éve van jogsim. Én pl este utáltam vezetni kezdö koromba. De utána megszokod és semmi különbség nem lesz. Na persze más este vezetni egy ismeretlen helyen. olyankor nagyon oda kell figyelni. Főleg ha a útjelzések hát kicsit kopottak. Gyakorlat teszi a mestert! :)
2009. okt. 26. 18:46
3/11 anonim válasza:
Kerékpárral közlekedem elég gyakran egy 170ezres városban. Nem olyan vészes, meg lehet hamar szokni. Ha jobb utak lennének még élvezni is lehetne.:D
2009. okt. 26. 18:48
4/11 anonim válasza:
Messze van az még neked! Én egy hónap múlva kezdhetek! Amúgy szerintem nem nagy valami a város, legfeljebb annyi, hogy nem vágunk be egymás elé, illetve vigyázz, mert a tahó autósok bevágnak eléd :) De először vezess lezárt területen, tapasztald ki az autó 4 sarkát, úgy könnyeben fog menni. Egy 16,5 éves fiú.
2009. okt. 26. 18:53
5/11 anonim válasza:
Megszerzed a jogsit, és utána ~1-2 hónap elég simán ahhoz, hogy szinte minden helyzetben biztonságban érezd magad:) Csak elbízni nem szabad magát az embernek, azért a közlekedés veszélyes üzem.
2009. okt. 26. 19:44
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2009. okt. 26. 19:51
7/11 anonim válasza:
Nem olyan nehéz az. Ráérsz még ezen gondolkodni, de ha már feltetted a kérdést hát válaszoljunk rá:) Meg kell tanulni közlekedni, először is a kreszt rendesen. Maximum nagyobb figyelmet igényel a város, de egy kis forgalmú úton is veszélyes lenne ha nem néznénk szét rendesen, nem figyelnénk oda. Nagyon lényeges hogy úgy tanuljunk meg vezetni hogy a visszapillantó tükrök jól belegyenek állítva és folyamatosan figyeljük, aki már ezt betartja az fél siker a vezetéshez, ha még arra is odafigyelünk hogy a holttérben van e valami akkor mégbiztosabb a dolog. Ha lámpa irányítja a forgalmat én azt tapasztaltam az nagyban könnyíti a közlekedést, kényelmesebb. Igaz akkor is illik benézni a kereszteződésekbe mert ha jön egy megkülönböztető jelzésű autó elsőbbsége van velünk szemben és engedjük is el, mert lehet azon múlik hogy életet ment. Oda kell figyelni a gyalogosokra főleg a nem lámpával irányított gyalogosátkelőhelyekben és a motorosokra is figyeljünk oda, mert nehezebben vesszük észre mint egy autót. Nekem már sikerült 10 évet vezetni balesetmentesen, remélem a jövőben is fenn tudom ezt tartani! A többit majd megtanulod:)
2009. okt. 26. 19:52
8/11 anonim válasza:
Semmivel se nehezebb mint máshol max többet kuplungozol de hozzászoksz és megtanulod kezelni az autot
2009. okt. 26. 21:32
9/11 anonim válasza:
Ja igen: A biciklisekre kell nagyon figyelni. Öngyilkos hajlamú donorjelölt mind. Lámpáról csak 1-2 hallott, kiszámíthatatlan a mozgásuk, nem húzódnak szélre, stb. Szóval őket utálni fogod.
A szabálytalanul éjszaka fekete kapucniban fekete ruhában az úttesten átrohangáló gyalogost is utálni fogod.
És persze a folyamatosan fékezgető hátha belemész már és kiverhetnek belőled egy kis pénzt bizonyos embereket is imádni fogod.
2009. okt. 26. 21:44
10/11 anonim válasza:
Hát igen tapasztalatból beszélek, hogy most kezd el tanulni a táblákat ha faterodékkal mész kérdezgess mindig ha vezetsz majd gondolkozz előre jah és ne halgass részeg haverokra :D 4 hónapos jogsival kaptam egy ladát :D Árok bokor fa szóval csak ésszel kétszer gondolj majd át mindent mielőtt csinálsz valamit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!