Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Olajozni vagy zsírozni érdemes...

Olajozni vagy zsírozni érdemesebb a kerékpár láncát?

Figyelt kérdés
E.K.

2013. ápr. 11. 17:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

" Sose csináltál ilyen dolgot, csak hallottad a kocsmában, hogy ez a tuti mi? "

Kedves Harkonnen! Nem tudom mire alapozod ezt a kijelentésedet, de akkor elmesélem, hogy csináltuk annak idején a TS250/1 láncának kenését. Kellett hozzá egy fém edény és egy villanyrezsó. Az egyszerű LZS-2 kenőzsírt felolvasztottuk az edényben (igen megolvad a sima csapágyzsír, próbáld ki), beletettük a láncot, megvártuk amíg kihűlt a zsír, letöröltük a felesleget és mehetett vissza a helyére. A lánc élettartama alatt csak egyszer kellett megcsinálni ezt a műveletet, pedig porvédő nélkül használtam a gépet. Szép napot és igyál egy felest a kocsmában! :)

2013. ápr. 12. 09:01
 12/14 A kérdező kommentje:
Idáig TDI motorolajjal kentem ,de nem valami jó.
2013. ápr. 12. 16:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Meg ha már berozsdált rozsdaoldó sprayvel fújtam le.
2013. ápr. 12. 16:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Multi 2000 zsírspray ;) mostanában mindent azzal kenek ahova a hagyományos zsír nem jó, de az olajnál sűrűbb anyag kell. Ragacsos az állaga és rajta marad
2018. jún. 18. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!