Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Olajozni vagy zsírozni érdemes...

Olajozni vagy zsírozni érdemesebb a kerékpár láncát?

Figyelt kérdés
E.K.

2013. ápr. 11. 17:58
1 2
 1/14 emez-e válasza:
18%
Zsírozd!
2013. ápr. 11. 18:02
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Én eddig mindig csak olajoztam. Teljesen jó, teljesen hangtalan. Így én inkább ezt ajánlom.
2013. ápr. 11. 18:11
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Igazából a legjobb, ha folyékonyra felmelegített zsírba vagy faggyúba teszed egy kis időre, majd lecsepegteted és kész. Így nagyon hosszú időre meg van oldva tökéletesen a kenése. Hátránya, hogy le kell venni a láncot.
2013. ápr. 11. 18:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a műszerolaj a legmegfelelőbb erre a célra!
2013. ápr. 11. 21:33
 5/14 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 11. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

ennyi hulyeseget...

probald inkabb olvasztott mangalicazsirral...XD

Motorex, rohloff vagy Hanseline lanckenoanyagok...minden lancszemre csepegtetesz 1-1 cseppet (a lanc laso, fogakkal erintkezo feluletele, nem a tetejereXD, attekered a pedalt parszol, majd egy rongyon atfuttatod a lancot, a felesleget letorolve...nem az a lenyeg hogy az olaj csorogjon rola, hanem hogy a lanc belseje, foleg a csapoknal legyen kenoanyagggal ellatva...de keres a neten, rengeteg modszer es kenoanyag letezik:D

2013. ápr. 11. 22:29
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
A gyengébbek kedvéért, természetesen nem disznózsírra, hanem valamilyen gépzsírra (nem hőálló!) és ipari faggyúra gondoltam. A felolvasztott kenőanyag befolyik a görgők közé, kihűlve megszilárdul és így folyamatosan biztosítja a kenést nagyon hosszú ideig. Bármilyen hihetetlen, öregapáink a Csepel bicikli és a Danuvia láncot birkafaggyúban főzték ki és tökéletesen működött. Ugye milyen hülyeség?
2013. ápr. 11. 23:18
 8/14 anonim ***** válasza:
Én motorolajjal nekem. De nekem tökmindegy melyikkel jobb. Úgysem napi 100km-t használom. Most cseréltem láncot... 13évet kibírt (napi használat mellett).
2013. ápr. 11. 23:41
 9/14 anonim ***** válasza:

"A gyengébbek kedvéért, természetesen nem disznózsírra, hanem valamilyen gépzsírra (nem hőálló!) és ipari faggyúra gondoltam. A felolvasztott kenőanyag befolyik a görgők közé, kihűlve megszilárdul és így folyamatosan biztosítja a kenést nagyon hosszú ideig."

Megnézném, ahogy az alapból is hőálló kenőzsírt megolvasztod! Sose csináltál ilyen dolgot, csak hallottad a kocsmában, hogy ez a tuti mi?

Valamikor 13 éves koromban megpróbáltam megolvasztani a legegyszerűbb ÁFOR gépzsírt, hogy egy csapágyat leápoljak vele. De valahogy nem akart megolvadni, pedig 30 éve nem szintetikus zsírok voltak...

:D

"Bármilyen hihetetlen, öregapáink a Csepel bicikli és a Danuvia láncot birkafaggyúban főzték ki és tökéletesen működött. Ugye milyen hülyeség?"

Ja, a birkafaggyút legalább meg lehet olvasztani, és még kenőanyag ként se rossz, csak épp büdös mint a kolera, és az első melegebb napon ki is folyik.

A Tower Bridge mozgó alkatrészeit is disznózsírral kenik, csak ha jól emlékszem hetente, mert nem túl tartós dolog...

2013. ápr. 12. 08:20
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Műszerolajjal a legegyszerűbb, főleg ha spray formájában fújod rá.
2013. ápr. 12. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!