Melyik a legjobb kamion márka?
Iveco, Scania, DAF, Renault, Mercedes, Volvo, MAN
Így összefoglalva(motorikusan, kuplung, váltó, alváz, fék, fülke stb) alapján összegezve, de lehet külön is leírni.
Hát én csak még scania-ban(114L 380) és MAN-ba(403) ültem de a MAN jobb volt
Scania-nak a fékje a jobb
negatívuma: középen elcs*szett kis fiókok és a gyűrűs váltója
MAN nyomatékosabb
Így összefoglalva:
a kuplungot mindenki gyártatja - akárcsak a személyautóknál.
váltó: Az esetek zömében szintén ( itt azért már bőven akadnak kivételek ).
alváz: Két hosszú és pár rövid I profil, erre nem lehet mit mondani...
fék: Az újaknál már mindenhol ( billencseket leszámítva) tárcsafék, ABS,EBS, és csomó 3 betűs okosság. Két új különböző típusú ugyanúgy rakott szerelvénynél nem tudnál mérni fékútban 1 méternél nagyobb különbséget. Ja, és ez is a beszállítóktól jön mindenkinél.
fülke: Ez annyira szubjektív, hogy felesleges mélyebben belemenni. Van akinek ez jön be, van akinek az.
Motor: erről annyit lehet mondani, hogy kategórián belül már itt sincsenek olyan nagy eltérések. Azonos lökettérfogatú Scania/Volvo/MB/MAN motor között menetteljesítményben nem lesznek olyan nagy különbségek - persze fiatalon és azonos körülmények között- mint régen.
Összességében nincs legjobb. :)
Nincs olyan,hogy legjobb kamion márka.
Olyan van,hogy erre vagy arra a felhasználási célra a legoptimálisabb(ak,de az ilyeneket is ár/érték arányban szokták megvizsgálni.
Szerintem 5 sofőr mondana 5 márkát...Függ az ember elfogultságától,a használati módtól,pénztárcától stb.
A Volvo, és a MAN.
Ennyire egyszerű. (persze ez csak az én véleményen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!