Szerintetek melyik a legjobb kamion? Többi lent!
Csatlakozom a #4-hez. Ha megkérdezel egy kamionost, hogy melyik kamiont venné, akkor azt mondaná, amit vezet, felvéve hogy az síkpadlós, fel lehet benne állni és van hűtő is (talán a Magnumot leszámítva). Természetesen vannak egyéb szempontok is. De olyan nagy különbség már nincs a gyártók között.
A Scania-t mivel indoklom? Bár nem vagyok kamionos ez igaz, de azért az észrevettem, hogy a Scania kicsivel többet nyújt egyebek mellett a vezetőnek, meg a környezetnek is, igaz több pénzért is. Be hát az drágább megoldás szokott a végén az olcsóbb lenni. Amikor fejlesztették a haszonjármmű piacra a tárcsafékrendszereket, akkor a Scania azt mondta, hogy csak akkor vezeti be az ő fejlesztését, mikor már nem csak többet tud, mint a dobfék, hanem legalább annyi az élettartama, valamint a tárcsa elkopása pontosan a 2-ik vagy 3-ik (most már nem emléxem pontosan) betét élettartamának a végén következik be. Igaz, ezek a különbségek manapság a tulajdonosváltások miatt kezdenek elmosódni, és ez a fajta megfontoltság talán már nem annyira jellemző. Azért még sok mindenben kiváló a Scania.
Megértem persze, hogy szereted az XF 105-öt, ráadásul a mostani Paccar motor széria nagyon jól sikerült, úgy vélem. De ugye ez sem kifejezetten csak a DAF-hoz köthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!