Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » KRESZ ELMÉLETi vizsgára...

KRESZ ELMÉLETi vizsgára mennyit tanultatok? Ha órán odafigyelek az kevés?

Figyelt kérdés

17/L vagyok, semmi kozom a vezetéshez,kicsit nehezen értem meg. főleg a rendőrjelzést. de mennyit kéne rá tanulni?

mert suliban kitűnő vagyok, a város legjobb gimijében, 1-2 óra tanulassal,naponta.

ti mennyit keszultok?

2013. febr. 24. 07:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Addig tanulj, amíg a számítógépes teszt kitöltése gond nélkül nem megy. Gondolom az iskolátokban vannak gépek amelyiken futnak ezek a programok.
2013. febr. 24. 07:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Kevés, ha csak az órán odafigyelsz. Csináld végig az egész tesztkönyvet, vagy ha van internetes tesztet!

A műszakinál én azt csináltam, hogy a tesztkönyvben bejelöltem előre a jó válaszokat, így amikor a kérdést feltették csak a jóra emlékeztem, nem kellett azon vacillálnom, hogy melyik lehetett a jó. KRESZ-nél ez persze nem működik, ott pl. vannak az ábrás kérdések, de elsősegélynél - ha van még ilyen vizsga, passz - ott is jó ez a módszer.

Még az őskorban vizsgáztam, .....akkor még voltak ilyen vizsgák.

2013. febr. 24. 08:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Tanfolyam, könyv és a teszteket töltögesd szorgalmasan. Javaslom, hogy tényleg tanuld meg, ennek lesz értelme a későbbiekben. Én már az autós suliba is úgy jelentkeztem, hogy 10-ből 10x sikeres teszteket írtam.
2013. febr. 24. 08:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem van B,C,E kategóriám, mindenféle szakvizsgám, amiket időnként újítani kell. Tesztek kitöltéséhez van egy biztos módszerem. Ha meg vannak a megoldások, ki kell tölteni a gyakorló tesztlapokat. Utána olvasni: kérdés - és a helyes válasz. Kérdés - helyes válasz. Ezt sokszor, minden tesztlapnál, minden kérdésnél. A hamis válaszokat el sem olvasom, csak a helyeset. Vizsgánál pedig automatikusan a helyesre ugrik a szemem - hiszen a hamisat nem is láttam, az nekem teljesen ismeretlen, az agyam emlékszik arra, amit már látott. Általában elsőre készen vagyok, többnyire 100 % - os eredménnyel.

Az az előnye is meg van ennek a módszernek, hogy nem zavarja meg a tanulót, a sokszor bugyuta válasz, mert csak a jót olvassa el, az fog bevésődni. Vezetéskor sincs idő gondolkodni, azonnal alkalmazni kell a szabályt ott rögtön.

2013. febr. 24. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha csak sikeresen le akarsz vizsgázni, akkor tanulj, figyelj. Töltögess ki minél több tesztlapot. Gyakorláskor és vizsgán is figyelj nagyon a beugratós kérdésekre. 2007-ben legalábbis még voltak ilyenek. (A két kérdés kétharmada ugyanaz, a végén van egy-két szó eltérés. De így egészen más a megoldás.)

Ha pedig majd vezetni is akarsz bármiféle járművet, akkor próbáld megérteni a szabályok értelmét, lényegét is.

Pl. gondolkodj el azon, hogy ahol balra kanyarodást tiltó tábla van, megfordulhatsz-e? Ha igen, miért, ha nem, annak mi lehet az oka, magyarázata?

Az új kresz szerint egyirányú utcába a bringás ellenkező irányba is bekerekezhet, de csak akkor, ha tábla megengedi. Miért csak akkor?

Gondolkozz el azon, mi lehet a logikája a mozgási sorrendnek! (Egyenesen haladó, jobbra kis ívben kanyarodó stb.)

Ha a rendelet egyes paragrafusain így végigrágod magad (vagy a tankönyvekben leírtakon így elgondolkozol), akkor szépen helyére kerül majd minden.

2013. febr. 24. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!