Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az A korlátlanra ki megy ha...

Az A korlátlanra ki megy ha csak B jogsija van?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy B jogsival el lehet menni B1 re és ha abban az évben leteszi az ember az A korlátlant különbözetivel akkor jóval olcsóbban jön ki. (Általában az embereknek az első jogsi a kocsira szól és utána gondolkozik el az ember a motoros jogsin.) Igaz így 2 vizsgát kell letenni de több tízezret lehet spórolni, legalábbis amelyik autósiskolánál néztem, és ott is ezt mondták

2013. jan. 3. 21:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hogy mivan?

A B1 alatt gondolom a B125 tanfolyamra gondolsz, ami egy A1 kategóriás jogsit ad.

Alsóbb kategóriás motoros jogosítványból pedig két év gyakorlat kellett a korlátlan jogsi megszerzéséhez. Eddig, ugyanis a módosuló KRESZ miatt jan.19.-től csak az A2 , és (ha minden igaz) a kifutott Ak kategóriát fogják beszámolni, az A1-et nem!

Egyébként csak a KRESZ-oktatást úsztad meg ezzel a módszerrel, ami kb 15-20ezres spórolást jelent, a B125-tanfolyam pedig 35-40ezer között mozog, tehát pont semmivel nem vagy előrébb.

Úgyhogy nem értem a dolgot.

2013. jan. 3. 21:52
 2/13 anonim ***** válasza:

Ki megy?

Pld.én.

Amúgy nem B1,hanem A1,és kb 15 ezret tudsz megspórolni,nem több tíz ezret.

2013. jan. 3. 21:55
 3/13 A kérdező kommentje:

PL [link]

A korlátlan

1 évnél nem régebbi "A1", "A2" vagy A "korlátozott" jogsival)

Ezen az oldalon találtam sőt egy autósiskolában is elmentem és ott is felvázoltam ezt és azt mondták hogy így lehet ezért tettem föl a kérdést

Nálunk itt szolnokon 140000 ft az a korlátlan

De Ai es jogsi "B"-vel 32000 ft +különbözeti 54000 ft akkor az olyan 90 és 100 ezer FT-ra jön ki nem 140 ezerre.

2013. jan. 3. 21:59
 4/13 anonim ***** válasza:

[link]

Akkor neked is ajánlom a 325. oldal átnyálazását.

Ott megtalálod az életkori feltételeket és a követelményeket is.

2013. jan. 3. 22:09
 5/13 A kérdező kommentje:
De én elmúltam 24 éves
2013. jan. 3. 22:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Akkor VOLT olcsóbb ha leraktad az A1-et teszem azt 20,5évesen, aztán betöltötted a 21-et, és nekiálltál az A korlátlannak, mivel a KRESZ-vizsga érvényessége 1év ezért nem kellett újravizsgáznod.

Idéntől az A1-et NEM számolják be az Akorlátlanba, az Akorlátlan korhatára felmegy 24évre, tehát ez a spórolós módszer értelmetlenné válik.

Innentől egy módon lehet 24éves korod előtt korlátlan jogsid, 18évesen megcsinálod az A2-t, vársz két évet, és elkezded a korlátlant. /Illetve természetesen beszámolják a meglévő Ak-ban eltöltött időt is./

Tehát ez a módszer NEM fog működni. Mindenképp fizetned kell majd a KRESZ-tanfolyamért és a vizsgáért is.

2013. jan. 3. 22:15
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha meg elmúltál 24 mi a gond?

Egyébként miskolcon sem 140E egy A-s jogsi, az EÜ-vizsgád megvan (ugye B-s jogsid van), kerek 102E ft a végösszeg.

[link]

Vidéken mindig drágább, nekem anno 20E-el volt több mintha BP-n csináltam volna.

2013. jan. 3. 22:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Megnéztem a linkelt oldalt. 21800 a különbség.
2013. jan. 3. 22:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Sajnos itt szolnokon140 az a korlátlan :( és így jön ki a 40 ezer különbség
2013. jan. 3. 22:25
 10/13 A kérdező kommentje:
2013. jan. 3. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!