Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mér van az hogy a házszámok...

Mér van az hogy a házszámok néhol össze vissza vannak?

Figyelt kérdés

Nem tom ki h van vele de nekem nem kevésszer okozott gondot az ilyen.

Pl Szalag avatom egy olyan helyen volt ahol ahol az utca egyik fele más nevű volt míg másik fele is más nevű. De a számozás is úgy volt h 30-tól felfelé, a többi szám nem is létezett és a 25 amit én kerestem egy másik utca sarkán volt. Hát konkrétan másfél óráig kerestem és előbb jöttem egy órával. Szörnyű volt.

#utcatervezés
2012. dec. 22. 21:13
 1/6 anonim válasza:
a házszámok rendezetlensége pl attól is lehet, hogy egy bizonyos utcában mikor épültek a házak, vagy ha az egyik oldalon sokkal kevesebb ház van
2012. dec. 22. 21:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi de ettől még el lehet tévedni néhol, sajnos.
2012. dec. 22. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Valamelyik keleti országban(talán japán) meg építésük sorrendjében számozzák a házakat.

Na ott mi lenne veled :D

2012. dec. 22. 22:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Vennék egy GPS-t :)
2012. dec. 22. 23:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha valahol hiányzik néhány házszám (pl. 1-29-ig) az azért lehet, mert a későbbi várható beépítés miatt szándékosan kihagytak egy számcsoportot az utca elején. Így nem kell átszámozni az egész utcát, ha az elején új házak épülnek. (Van, ahol erre nem készültek fel, ott láthatsz ilyen 1/a-tól 1/p-ig futó teljesen beteg házszámokat.)

Aztán előfordul az is, hogy egy utca megtörik egy kereszteződésben és ha ott egyenesen mész, egy másik utca kezdődik, míg ha elfordulsz, ugyanazon az utcán maradsz. Ennek általában történelmi okai vannak: valamikor ott lehetett a település széle és az egyenesen továbbfutó utca már jóval később épült ki, mint a megtörő.

2012. dec. 23. 09:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Moszkva tér c. filmet!

Ott volt olyan jelenet, ahol hiányzik egy házszám az utcában. Na, pont oda küldtek, egy pár fiút, ők meg keresték, hogy merre is van az. :D

Amúgy, nálunk az utcában is ez van. Erre az a magyarázat, hogy az utca elején van egy üzem, aminek csak egy házszáma van (vele szemben, meg házak vannak). Ezt ma, úgy oldják meg, hogy egy, nagy épületnek, akár 3 házszáma is lehet (8-9, vagy 9-11).

2012. dec. 24. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!