Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A forgalmi vizsga elején mi...

A forgalmi vizsga elején mi az a 1/3-adánál keményedik a fék?

Figyelt kérdés
hogy kell ezt érteni és megnézni?
2012. nov. 14. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor elkezded nyomni a féket, a fékpedál mozgásterének 1/3-ánál kezd fogni a fék.
2012. nov. 14. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:
A fékpedál teljes útja az, ameddig be bírod nyomni. Ennek az 1/3-át teheti meg "üresen", érezhető ellenállás nélkül, utána már csak keményebben lehet nyomni.
2012. nov. 14. 17:06
 3/7 A kérdező kommentje:

és amikor megnézzük a kéziféken a kattanást (3 és 9 között kell lenni) akkor nyomni kell a kuplungot?

mert most összezavarodtam, és tudom is, hogy a a kuplungon kell lennie a lábamnak, csak megerősítésre várok

2012. nov. 14. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:
A kézifék ellenőrzésekor nem kell kinyomni a kuplungot. Ha pedig nem kell kinyomni, nem tanácsos azon pihenteni a lábadat. A kézifék ellenőrzésekor a fékpedálra rá lehet lépni, hogy ha lejtős a terület, kiengedéskor nem guruljon el az autó. Megnyomod a féket, kioldod és leengeded a kéziféket, majd felhúzod és számolod, mennyit kattan. Ha megfelelő (nem tudod végállásig felhúzni, mert hamarabb fog), akkor lelépsz a fékpedálról. A kuplungot hiába is nyomogatnád, annak ehhez semmi köze.
2012. nov. 14. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Ilyen az, amikor valakinek gőze nincs arról hogy egy autóban mit csinál a kuplung, vagy a kézifék.
2012. nov. 14. 18:17
 6/7 A kérdező kommentje:

jövőhéten lesz a forgalmi vizsgám

és már most összezavarodtam, de lehet elég lenne akkor idegeskedni

2012. nov. 14. 18:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért zavarodtál össze. Semmi bonyolult nincs ebben, egyszerűen ellenőrzöd az autón a tanultakat. Nem kell mondanod közben semmit, szép csöndben ellenőrzöl mindent. Ha már ez gondot okoz az bizony baj.
2012. nov. 16. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!