Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Te kölcsönadnád az autódat...

Te kölcsönadnád az autódat egy rokonodnak? Ez túl nagy kérés lenne?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs autóm, pedig a télen szükségem lesz egy autóra. Most még jó idő van és így tudok motorral járni dolgozni, télen már nem. Busz nem jó mert messze van a megálló és nem sokkal olcsóbb mint autóval járni.

Apám nem valószínű hogy minden nap odaadja mert ő is autóval jár dolgozni.

Unokatesómnak van autója és ők alig használják de úgy tudom féltik is, nem is csoda mert kb 1,2 millás autó. Nem tudom mennyire bíznak bennem. Arra gondoltam hogy heti pár alkalommal elkérném és persze tankolnám.

Ti ebben a helyzetben kölcsönadnátok az autót a kedvenc unokaöcséteknek?? :)

2012. júl. 27. 17:46
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Értsd már meg, hogy az, hogy megkapsz egy autót arra a 2-3 napra, amíg a tied szerelőnél van az egy dolog.

Az meg megint egy másik dolog, hogy egész télen egy kölcsön autóval szeretnél grátisz fuvarozni.

2012. júl. 28. 09:50
 32/36 anonim ***** válasza:

Az a baj a hosszútávú kölcsönzéssel, hogy tényleg akármikor beüthet a krach.

Az lenne pl a minimum, hogy eljössz velem egy vezetéstechnikai pályára, és ott ha egy rántópadon 4-5 próbálkozás után sem tudod megfogni az autót, akkor biztos nem adnám oda. Mert télen akármikor megcsúszhatsz, és ha ilyenkor behunyt szemmel, sikítva és a féket taposva próbálod megoldani a helyzetet, akkor tuti a nagy anyagi kár.

És ez még csak egyetlen rizikófaktor. A szembejövő is lehet hülye, stb.

Szerintem túl nagy dolgot kérsz, olyat, amiért nem tudnál felelősséget vállalni.

2012. júl. 28. 11:23
 33/36 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok ezzel hogy van akinek kölcsönadnám van akinek nem. Rendszert biztos nem csinálnék ebből.

Amúgy meg tény mi tény általában minden ami elromlik mindig másnál megy tönkre már csak azért is...

Meg az is kérdés milyen a masina ,méregdrága sportkocsi vagy lepusztult melós autó.

2012. júl. 29. 02:54
 34/36 anonim válasza:
Ha jóban vagyok azzal a rokonnal, akkor igen. De ha sz*rba lennénk akkor nem adnám oda. De persze a rokonoktól egyáltalán nem sajnálom. Mi is sokszor adjuk kölcsön egymásnak a rokonokkal az autóinkat. Néha még cserélgetjük is, ha egyszerre van dolgunk valahol, és úgy adódik a helyzet.
2012. aug. 8. 13:27
 35/36 anonim válasza:

Tőlem most kérte kölcsön tesóm az autómat, külföldre ment vele, hegyet mászni, pár haverjával. Kellemetlen érzés, mert aggódok, hogy mi van ha letöri vagy túlhajtja a szar utakon. sajnos én is úgy gondolom, hogy nem fog rá megfelelően vigyázni, mert ritkán van nála és ilyenkor kihajtja a belét, kiélvezkedi magát rajta, aztán meg nagy duzzogva vissza adja.

pár dolog ami nem tesz jót az autónak de a kölcsönkérők előszeretettel teszik: 1. álló motorral rádió hallgatás (meríti az akkut, hozzájárul az akku elhasználódásához, de majd úgyis te veszel újat, nem ő) 2. kis távokon, akár métereken beindítgatja, ide áll oda áll, át áll... épp ahova eszébe jut, akár percenként, méterenként (önindítót, benzinpumpát szétb*szhatja de nem gond, hiszen ez se azonnal jelentkező probléma, így ezért sem ő felel) 3. szar úton gyorsan megy ezáltal eltörhet a lengés csillapító (megtörtént már párszor velem is, ill. a fene tudja, hogy épp én vezettem-e amikor eltört) 4. a fantáziádra bízom!

2017. júl. 8. 22:55
 36/36 anonim ***** válasza:
Nem adnám kölcsön. Igen, túl nagy kérés lenne!
2017. júl. 9. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!