Te kölcsönadnád az autódat egy rokonodnak? Ez túl nagy kérés lenne?
Sajnos nincs autóm, pedig a télen szükségem lesz egy autóra. Most még jó idő van és így tudok motorral járni dolgozni, télen már nem. Busz nem jó mert messze van a megálló és nem sokkal olcsóbb mint autóval járni.
Apám nem valószínű hogy minden nap odaadja mert ő is autóval jár dolgozni.
Unokatesómnak van autója és ők alig használják de úgy tudom féltik is, nem is csoda mert kb 1,2 millás autó. Nem tudom mennyire bíznak bennem. Arra gondoltam hogy heti pár alkalommal elkérném és persze tankolnám.
Ti ebben a helyzetben kölcsönadnátok az autót a kedvenc unokaöcséteknek?? :)
A mondás szól így. Nőt és autót sosem adunk kölcsön. Nem kell összehasonlítani őket.
Egyébként én sem adnám oda soha az autómat még akkor sem ha csak egy öreg fordom lenne.
Nőt és autót soha - nagyon bölcs mondás. Ideje megtanulnod, kérdező.
Gondolj bele, ha véletlenül (nem saját hibádból) összetöröd az autót, mit csinálsz? Megmondod az unokatesódnak, hogy bocs, haver, így jártál, majd a biztosító talán kifizeti egy részét?
Én egyszer adtam rokonnak oda az autómat és utána megfogadtam hogy közvetlen családtagon kívül másnak nem adom oda. Még fél órára sem. A műszerfalam össze volt kenve, rágódarabokat szedtem le róla, az autós rádiómat teljesen tönkre vágták pedig majdnem vadiúj volt finoman szólva üvöltették a zenét meg a basszusom is tönkre ment a csomagtartóba mivel benyomták a membránt. Persze alig akarták kifizetni a kárt hosszas könyörgés után. Az autómat oldalt meghúzták, a sebváltót majdnem kitépték. Én csak azért adtam nekik oda mert én akkor pont nyaralni mentem a szüleimmel és arra ott volt az ő kocsijuk. És persze nem is beszélek arról hogy ittas haverjaikat vitték vele akik meg a hátsó ülést telibe hányták még most is látszik a folt egy üléshuzattal takartam csak le. Persze a csomagtartó televolt téglatörmelékkel gondolom az egész lengéscsillapítót is hazavághatták ezzel. Mivel egész nap a napon állt amit mondtak is mert máshová nem tudták tenni így berohadt valami gyümölcs az anyós ülés alá és egy teljes napi szellőztetéssel sem bírtam kivenni a szagot onnan. Ja és arról nem is beszélve hogy tiszta sár meg kavics felveréses volt az oldala, jó ez nem tragédia mert nem egy új autó csak pá száz ezres meg én sem sajnálom annyira, de legalább szólhattak volna erről.
Ezek csak apró információk arra miért nem szabad senkinek közvetlen családtagon kívül kölcsön adni az autót.
Ez csak ötlet volt. Van még pár hónap a téli időszakig. Addig megpróbálok beszerezni egy öreg autót ami kibír napi 25km-t, ha nem sikerül akkor max apámtól próbálom elkérni az autót minél többször.
Én nem bulizni járnék kocsival. Egy nap kb fél órát ülnék benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!