Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Te kölcsönadnád az autódat...

Te kölcsönadnád az autódat egy rokonodnak? Ez túl nagy kérés lenne?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs autóm, pedig a télen szükségem lesz egy autóra. Most még jó idő van és így tudok motorral járni dolgozni, télen már nem. Busz nem jó mert messze van a megálló és nem sokkal olcsóbb mint autóval járni.

Apám nem valószínű hogy minden nap odaadja mert ő is autóval jár dolgozni.

Unokatesómnak van autója és ők alig használják de úgy tudom féltik is, nem is csoda mert kb 1,2 millás autó. Nem tudom mennyire bíznak bennem. Arra gondoltam hogy heti pár alkalommal elkérném és persze tankolnám.

Ti ebben a helyzetben kölcsönadnátok az autót a kedvenc unokaöcséteknek?? :)

2012. júl. 27. 17:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

@19:15

Az én autóm egy közlekedési eszköz. Ergo ha kölcsönadom, és valakitöl rommá zúzva kapom vissza, akkor sokat érek a bocsánatkérésével.

2012. júl. 27. 20:10
 22/36 anonim ***** válasza:

# 12

A kérdezőnek se kutyája, se macskája, se egy kanyi fillérje. Hallod, 60e forintja lesz és gyanítom nem az OTP vezérigazgatói posztjára pályázik, ahol olyan jól keresne.

Ha lezúzza az 1,2M-t érő autót akkor még egy újrafestésre sem futná neki, nemhogy javíttatni.

Irigyellek, hogy te csak úgy "veszel egy újat" ha már nagyon tropa a kocsid. Ezt kevesen tehetik meg.

2012. júl. 27. 20:17
 23/36 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, ha már idézel tőlem, legalább olvasd el, mit írtam. Nincs benne hogy bármikor veszek egy újat. Se az hogy "újat". MÁSIKAT!!!
2012. júl. 27. 20:28
 24/36 anonim ***** válasza:

Öcsémnek párszor odaadtam/odaadom a kocsit, másnak senkinek.

Nekem nem hiányzik, hogy összetörjék, mivel az átlagnál erősebb ( közel 300le ) , nem valószínű, hogy ne próbálják ki mit tud, és itt kezdődne a baj.. Egyszóval kizárt.

2012. júl. 27. 20:48
 25/36 A kérdező kommentje:

Ugyan miért amortizálnám le és miért törném össze?

Apám kocsiját se tettem tönkre.

Minden napi rutin a napi 25km.

2012. júl. 27. 21:43
 26/36 anonim ***** válasza:
Attól még bármikor jöhet egy mazsola, aki elnézi a jobbkezet vagy a stop táblát.
2012. júl. 27. 21:51
 27/36 anonim ***** válasza:

Miért ne? Bármikor bárkivel megeshet. Ha nem te okozod a balesetet akkor majd neked jön más. Csak idő kérdése.

Másrészről te fokozottan veszélyeztetett csoport vagy, mert nem rendszeresen vezetsz, csak hébe hóba. Erre most nekilendülnél a napi 25 km-nek télen meló előtt álmosan és meló után fáradtan.

2012. júl. 27. 21:52
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnám kölcsön soha! Azon egyszerű oknál fogva, hogy az emberek nem értékelik azt amit kölcsön kapnak. Legyen szó autóról pénzről, vagy bármi értékről. Addig még minden szép és jó amíg odaadod nekik, és csupa jól csengő hangzatos szavakat hallasz tőlük, de amikor vállalni kellene a felelősséget, vagy megadni a tartozást akkor húzzák a fülüket.

És ez nem sztereotípia, ez tapasztalat. Sajnos autót is adtam kölcsön rokonnak. Oldalán másfél méteres csík meghúzva. Amikor számon kértem, még ő volt felháborodva.

Pénz: ezt is adtam már kölcsön, abszolút jó szándékkal. SOHA nem kaptam vissza! Utána úgy eltűnt az illető hogy hónapokig elkerült.

A gond a kérésnél van elcseszve: aki kér tőled az már régen rossz. Szerintem te se kérd kölcsön az autót hosszabb távra. Egyszer kétszer még bőven belefér, de hogy folyamatosan használd az már nem.

2012. júl. 27. 22:56
 29/36 anonim ***** válasza:

Akkor biztos én nőttem fel rossz helyen. Ha kölcsönkérek vmit, ugyanúgy vigyázok rá, mint az aki tőlem kér kölcsön vmit: mint a szeme fényére. És ha mégis történne vmi, mert miért ne történhetne, azonnal és maximálisan kárpótol. Legyen ez vagy rokon vagy ismerős, egy kivételt se tudnék mondani.

Valószínűleg ezért merem kölcsönadni.

2012. júl. 27. 23:11
 30/36 A kérdező kommentje:

A rokonai szerencsére nem olyanok mint a válaszolók többsége.

Apám már 1-2szer megkapta az autót a bátyjától mikor az övé szerelőnél volt.

Legutóbb az egyik unokatestvérem férje ajánlotta fel neki az autót hogy bemehet vele a városba, mert a mi autónkat pont javították és tél volt. Egyszeri alkalom volt.

Tőlük azért nem kérném el a kocsit mert az még szinte új, aligha van benne km és max 5 éves lehet.

2012. júl. 28. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!