Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Te kölcsönadnád az autódat...

Te kölcsönadnád az autódat egy rokonodnak? Ez túl nagy kérés lenne?

Figyelt kérdés

Sajnos nincs autóm, pedig a télen szükségem lesz egy autóra. Most még jó idő van és így tudok motorral járni dolgozni, télen már nem. Busz nem jó mert messze van a megálló és nem sokkal olcsóbb mint autóval járni.

Apám nem valószínű hogy minden nap odaadja mert ő is autóval jár dolgozni.

Unokatesómnak van autója és ők alig használják de úgy tudom féltik is, nem is csoda mert kb 1,2 millás autó. Nem tudom mennyire bíznak bennem. Arra gondoltam hogy heti pár alkalommal elkérném és persze tankolnám.

Ti ebben a helyzetben kölcsönadnátok az autót a kedvenc unokaöcséteknek?? :)

2012. júl. 27. 17:46
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudod, hogy egy autó nem annyi, hogy "tankolom" és kész?!

Napi 25 km-t szeretnél menni egész télen / számoljunk 60 munkanapot /.

60 * 25 = 1,500 km

egy olajcsere ( + ugye szűrőcserék ) 10.000 km

A gumi is kopikám

Illetve az egész autó kopik. Fékbetétek, lehajtás, váltó, kuplung, stb...

Szóval tippre egy 1,2M-ós autó egy tél használat alatt ~100.000 FT-ot veszt az értékéből.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi van, ha belédjönnek vagy ne adj isten te magad töröd össze...

Rokonnak kölcsönadnám az autómat max 1-2 alkalomra, de egy egész télre még anyámnak se.

2012. júl. 27. 19:00
 12/36 anonim ***** válasza:
0%

Kérdés nélkül.

Sajnálom azokat a lelki szegényeket, akik az életük értelmét látják az autóban. Az csak egy tárgy. Volt olyan is hogy kölcsönadtam és meghúzták. Na és. Mindenkivel előfordul. Megcsináltatta, oszt jónapot. Ha nagyon elhasználtam veszek egy másikat.

2012. júl. 27. 19:15
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

@19:15

Egyrészt nem mindenki tud akkor új autót venni, amikor kedve szottyan, másrészt nem mindenki tekint tárgyként az autóra. Én szívből sajnálom azokat az autókat, amiknek hozzád hasonló gazdája van.

2012. júl. 27. 19:35
 14/36 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem is egész télen lesz munkám, tehát ne számoljunk 60 munkanapot.
2012. júl. 27. 19:38
 15/36 anonim ***** válasza:

Én kölcsönadnám akárkinek, nem csak rokonnak!

Letétben meg otthagyná az ellenértékét kp.-ben, aztán ha valami baja van, akkor el van adva :D

2012. júl. 27. 19:43
 16/36 anonim ***** válasza:

Joli,

-nem mondtam h új,

-az autó pedig tárgy,

-fingod sincs hogy bánok az autómmal.

Amúgy mindenben igazad van. :)

2012. júl. 27. 19:43
 17/36 anonim ***** válasza:
Talán a régi Tavriát aztis csak akkor ha sikerül neki be indítani, amin nagyon csodálkoznék :D
2012. júl. 27. 19:44
 18/36 anonim ***** válasza:

rizikós dolog. nem szívesen adnám kölcsön. ha nagyon kéne, akkor max egy nagyon szigorú szerződéssel, amiben le van írva, hogy az összes keletkezett kárt te javítod, te tankolod, és vigyázol rá mint az életedre. fotókkal, mindennel dokumentálva.

ha ezt felajánlod, talán megenyhülnek, de akkor viselned kell annak a következményét is, ha egy barom beléd megy, és kellemesen rábaxol...

én legutóbb üzembentartóival szerettem volna egy autót "kölcsönkérni", mivel az eredeti tulaj nem használja, és még így sem ment bele. ez van, végülis nem háborodtam fel, csak bepróbálkoztam.

ha összejön a pénz, veszek valami jobb állapotú roncsot 300ért, aztán azt úgy töröm össze, ahogy jól esik.

2012. júl. 27. 19:46
 19/36 A kérdező kommentje:

"Én kölcsönadnám akárkinek, nem csak rokonnak!

Letétben meg otthagyná az ellenértékét kp.-ben, aztán ha valami baja van, akkor el van adva :D"

Akkor inkább vennék egy olyan autót ugyan annyi pénzért:D

De sajnos kemény 60.000 forint semmire nem elég.

2012. júl. 27. 19:52
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs pénzed, ne autózz!

Ha másét leamortizálod, akkor miből akarod javítani?????

2012. júl. 27. 19:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!