Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van annyi bringás...

Miért van annyi bringás Budapesten, és miért kapnak annyi jogot?

Figyelt kérdés

Na, az írásom miatt biztos kapok a fejemre, mert Magyarországon szidni a kerékpárosokat kb. azzal egyenlő, mintha megerőszakoltam volna egy 3 éves kislányt, de most mégis leírom a problémámat.

Szerintem túl sok a bringás Budapesten. Sok felé járok(Flórián tér, Moszkva tér, Keleti pu., Déli pu., Móricz Zsigmond stb...) Szóval elég sokat autózok, nagy távolságokat, minden nap.

Azt veszem észre, hogy a kerékpárosok száma egyre csak nő. Ez még nem lenne baj a mai öko-b*zi világunkban, ahol fújunk az autósokra, de megvesszük azokat a termékeket, amelyek sokkal több szennyezést okoznak. Inkább azzal van a baj, hogy kezd az egész veszélyessé válni. A minap mentem át a Királyhágón. Nekem zöld volt, a többieknek piros. Ilyenkor, mint minden autóvezető, óvatosan, de azért bízva a már fél évszázada jól működő piroslámpa rendszerében, elindultam. Erre jött egy bringás, egy ifjú öko-titán, aki kihasználva a Kresz holland módosításait, úgy bevágott elém, mintha ott sem lettem volna. Most nem túlzok, hogy 20 centin múlott, hogy nem gázoltam halálra. Egyrészt neki "piros" volt, másrészt egyáltalán nem lehetett látni, hiába néztem ki. Ha egy rendőr látta volna, és van benne egy kis morális tartás, akkor leparancsolja a bringást a nyeregből, és két akkora pofont leoszt neki, hogy a gyerek legközelebb kétszer is meggondolja, mikor kanyarodik be egy beláthatatlan kanyarba. De jó, ez csak egy eset volt, hülyék pedig vannak.

Mammut közelében hasonló. Ott van neki a k*rva bicikliút. Hát persze, hogy nem azon megy. Kanyarodok a Moszkva felé. Próbálom megelőzni, de ő csak jön egyre beljebb. Már majdnem neki mentem a mellettem lévőnek(szerencsére ő vette a lapot és kicsit odébb húzódott), szóval sikerült megelőzni. Jön a piros lámpa. Bringás megint bevág elém. Mondom f*sza, kezdhetem az egészet elölről. És ez így ment egészen a Turulig :S

Jó, persze, ez csak két történet, mert csak ennyit írtam le. Valójában mindennap történik valami hasonló. Azért jutottam el a kérdést feltevéséig, mert mostanában már több ember is panaszkodik a bringásokra. Csak az elmúlt napban 5 embertől hallottam.

Most nem azért, de én az én lakcímkártyámon Budapest van, nem pedig Amszterdam. És mint tudjuk, Budapestet a kocsikra tervezték.

Ami viszont igazán zavar, hogy mikor előjövök ezzel a témával, akkor lenyomnak vmi már-már antikapitalista szöveget, hogy "akkor majd az autósok lesznek szívesek felemelni a kényelmes hátsójukat, és megmozdulni egy kicsit". Könny szökött a szemembe, mikor elképzeltem, hogy az átlag budapesti majd teker 15 kilométert a munkahelyig, emiatt pedig hajnalban kel.

Most tényleg boccs azért, amit most írok, de én úgy tekintek a bringásokra, mint a rasszisták a kisebbségre: mindenkit idegesítenek, de kapják a kiváltságokat.

Meg kellene érteni, hogy a kisváros, falu a bringásoké, Budapest pedig az autósoké. És ez nem csak az elvi okok miatt van így. Egyszerűen így építették a várost. Budapest soha nem lesz igazi bicikliváros, hiszen nem olyan a kialakítása.

Lehet fújolni....

2012. jún. 22. 02:34
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
100%

"Az a baj, hogy a közlekedés résztvevői közül a bringások szarnak a legjobban a szabályokra. A gyalogos nem fut át a piroson, mert elütik(na jó, néha átfut, ha nincs forgalom)"

a normál kerékpáros is akkor megy át ha nincs forgalom vagy baj nem lesz belőle

az autósoké pest???-melyik volt előbb keró vagy autó

idióták vannak és lesznek ha az idióta kerós autóba ül mi lesz szerinted?

2012. jún. 23. 14:43
 22/23 anonim válasza:
:)) Haver szerintem te nem tudsz bringázni :))
2012. júl. 3. 01:36
 23/23 anonim válasza:
100%

7 éve járok kerékpárral Budapesten

1. Nem megyek át piroson, és és örülnék, ha a többiek sem tennék. Még mellettem autóval elhúzva sem!

2. Eddig csak bicikliúton ütöttek el. Egyszer, és párszor nem sokon múlt. Az eddigi kb. 36ezer városi koilométerem több, mint a fele úttesten volt, pl. Üllői, Váci, Hungária, Rákóczi, utóbbin a buszsávtól eggyel balra, és ott még nem volt veszélyes szitum, mert láttak. Ezért nem szeretjük az úttól elválasztott bicikliutakat.

2012. júl. 3. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!