A mi nap Budapesten forgolódtam egy 40 tonnás kamionnal és egy budapesti autós rá ált a dudára és ku*va anyázott de ez mindenhol így van ezek a nagyvárosiak (tisztelet a kivételnek) hova sietnek ennyire hogy nem tudnak segíteni?
A papírtérképet megbszhatjuk. Az meg nem elvárható mindenkitől, hogy legyen laptopja mobil nettel.
Útjelző táblák használata... nemrég arról ment a vita egy másik kérdésben, hogy hányan néznek el egy qrva autópálya felhajtót és nem lehet elvárni, hogy minden táblát észrevegyen az ember ( persze ezzel közel sem értek egyet.. csak megemlítettem ).
Na mondok egy egyszerű példát. Nemrég volt egy fuvarom, Budapest IX. kerület Vágóhíd utcában kellett volna felrakodnom ( az Albuplastnál ). Az előírásoknak megfelelően ( mivel nekem van laptopom mobil nettel, sőt papírtérképem is, sőt megvan Budapest teherforgalmi hálózat és korlátozások térkép pdf-ben ééésss mellesleg 3 sarokkal arrébb lakok, szóval ismerem is a környéket) betámadtam a cél az M5 felől:
M5>Nagyköri>Gyáli út> Könyves Kálmán Krt>Csepeli elág>Soroksári út > Vágóhíd utca.
Ez teljesen szabályos, célforgalomban korlátozás nélkül engedélyezett a behajtás. Megálltam a cél előtt ( péntek délután cca 14:30), besétáltam majd ott udvariasan közölték, a targoncás hazament délután 2 kor, küldjenek másik autót következő héten. Letelefonáltam a megbízóval, oké menjek vissza. Na itt kezdődik az érdekes rész. Orral a Mester utca felé állva ,a Vaskapu utcából ki vagyok tiltva ( amúgy sem férnék el a Vaskapu Tóth Kálmán sarkán szal mind ) egyenesen pedig nem mehetek tovább, mert valami 3,5 vagy 7.5 tonnás limit van a csokigyár kapuja után. Akkor ilyenkor mi az anyámat csináljak? A péntek délutáni csúcsban tolassak ki a Soroksári útra?
Mivel járok a csokigyárba is és ismernek, bementem, ott megfordultam és gó vissza. De ha valaki más megy, aki nem ismerős és nincs helyismerete? Az teleportáljon? Ismerheted a táblákat, ha gyakorlatilag bekényszerülsz egy 16,5-18,5 méteres szerelvénnyel egy 7 méter széles "zsákutcába". Ja, hogy arra senki nem gondolt, hogy onnan ki is kell jönni... Fizikailag a Vágóhíd>Mester u > Könyves Kálmán útvonalon elfér a szerelvény, de ha rendőr vagy közteres meglát megállít, akkor valahol 30-40-50 000 környékén kezdődik a számla. Budapesten rengeteg ilyen hely van, és ha valaki idegen elnéz egy utcát akkor nagyon csúnyán be tudja szívni. Felmerül a kérdés, hogy akik eddig azt az álláspontot képviselték ilyen esetben mit tennének? ( nem elsunnyogni, figyelni fogom a válaszokat )
A sztorihoz térkép: [link]
Másik sztori egy szép tavaszi napon egyik cím Mezőkövesd xy utca volt oda 1,5 tonna paprika őrlemény vagy ilyesmi. A diszpécser azt mondta, rendszeresen kamion megy a címre. felhívtam a kontaktot, mert nekem gyanús volt, persze kamionnal hozzák menjek már várnak. Bementen az utcába, gyanúsan szűkült és a cím még messze volt. Mikor már a fákat bontottam a pótkocsival már kezdtem parázni ( amúgy rengeteg olyan b*zi hely van, ahova kamionnal járunk, de olyan utcában van egy b*szom nagy üzem, ahol a szembejövő bringás nem fér el a kamion mellett... ), mire meglett a cím, bal oldalon egy kocsma után egy családi ház. Kijött egy kedves ~30-as nő, hogy tolassak be az udvarra. Mikor mutatom neki, hogy ezzel? Akkor felakadt a szeme egy kicsit. Ja, hogy nekik platós uaz meg a billencs ifa a kamion. De nem baj, semmi gond, tolattam vészvillogóval közel egy kilómétert abban a f*szom kacskaringós utcában, mire volt egy kereszteződés, ahol megfordultam. Utána visszatolattam a címhez. Ekkor közölte a csaj, hogy targonca az nincs, nem is volt, ő meg egyedül van. Na ekkor közöltem, akkor a paprikája megy vissza Pestre, mert én be nem hordom neki kézzel az udvarba a 1,5 tonna őrleményt. ( végül hozott 4 alkeszt a kocsmából akik lepakolták xD ).
Ez csak két egyszerű példa volt, amikor olyan szituációban voltam, ahol nem kellett volna lennem és nem a saját hibámból keveredtem oda. Tudnék még nagyon sok ilyet mesélni.
"Felmerül a kérdés, hogy akik eddig azt az álláspontot képviselték ilyen esetben mit tennének? ( nem elsunnyogni, figyelni fogom a válaszokat ) "
Tudod ha mi kimegyünk valahova telepíteni a fiúkkal (nagy méretű , nagy értékű és sérülékeny gépeket telepítünk néha) akkor nem csak azt nézem meg a terepszemle során, hogy befér-e a főkapun a cucc, hanem azt is, hogy a liftbe / ajtón is befér-e!
Ergo nagyon szép dolog, hogy megnézed, miként tudsz oda menni, de azt is meg kéne nézni előre, hogy, hogy tudsz majd visszajönni!
Ha pedig nincs más lehetőség - csak a szabálytalankodás - akkor jelzem a főnökömnek, aki majd eldönti, hogy bevállalja az 50.000-es büntetés kockázatát, esetleg beépíti a vállalási árba vagy el sem vállalja a melót.
"Ergo nagyon szép dolog, hogy megnézed, miként tudsz oda menni, de azt is meg kéne nézni előre, hogy, hogy tudsz majd visszajönni! " Ez az infó megvolt. Beállsz hozzájuk, megraknak, aztán amerre jöttél mész is. De mind írtam a targoncásuk hazament már, így beálltak a saját autóikkal, és nem lehetett náluk megfordulni ( jó ezt a részletet kihagytam ).
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!