Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A mi nap Budapesten forgolódta...

A mi nap Budapesten forgolódtam egy 40 tonnás kamionnal és egy budapesti autós rá ált a dudára és ku*va anyázott de ez mindenhol így van ezek a nagyvárosiak (tisztelet a kivételnek) hova sietnek ennyire hogy nem tudnak segíteni?

Figyelt kérdés

2012. máj. 11. 22:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
GPS, kutyafüle, azért elvárná az ember egy kamionostól, hogy nem csak úgy a vakvilágba vezetget, hanem utazás előtt leellenőrzi az útvonalat, akár papírtérképen, akár Google Mapsen. Aztán az útjelző táblákat sem ártana megtanulni használni. Én, mint mezei gépkocsivezető ezt mindig megteszem, nem is szoktam eltévedni.
2012. jún. 17. 00:10
 22/24 anonim ***** válasza:

A papírtérképet megbszhatjuk. Az meg nem elvárható mindenkitől, hogy legyen laptopja mobil nettel.

Útjelző táblák használata... nemrég arról ment a vita egy másik kérdésben, hogy hányan néznek el egy qrva autópálya felhajtót és nem lehet elvárni, hogy minden táblát észrevegyen az ember ( persze ezzel közel sem értek egyet.. csak megemlítettem ).

Na mondok egy egyszerű példát. Nemrég volt egy fuvarom, Budapest IX. kerület Vágóhíd utcában kellett volna felrakodnom ( az Albuplastnál ). Az előírásoknak megfelelően ( mivel nekem van laptopom mobil nettel, sőt papírtérképem is, sőt megvan Budapest teherforgalmi hálózat és korlátozások térkép pdf-ben ééésss mellesleg 3 sarokkal arrébb lakok, szóval ismerem is a környéket) betámadtam a cél az M5 felől:

M5>Nagyköri>Gyáli út> Könyves Kálmán Krt>Csepeli elág>Soroksári út > Vágóhíd utca.

Ez teljesen szabályos, célforgalomban korlátozás nélkül engedélyezett a behajtás. Megálltam a cél előtt ( péntek délután cca 14:30), besétáltam majd ott udvariasan közölték, a targoncás hazament délután 2 kor, küldjenek másik autót következő héten. Letelefonáltam a megbízóval, oké menjek vissza. Na itt kezdődik az érdekes rész. Orral a Mester utca felé állva ,a Vaskapu utcából ki vagyok tiltva ( amúgy sem férnék el a Vaskapu Tóth Kálmán sarkán szal mind ) egyenesen pedig nem mehetek tovább, mert valami 3,5 vagy 7.5 tonnás limit van a csokigyár kapuja után. Akkor ilyenkor mi az anyámat csináljak? A péntek délutáni csúcsban tolassak ki a Soroksári útra?

Mivel járok a csokigyárba is és ismernek, bementem, ott megfordultam és gó vissza. De ha valaki más megy, aki nem ismerős és nincs helyismerete? Az teleportáljon? Ismerheted a táblákat, ha gyakorlatilag bekényszerülsz egy 16,5-18,5 méteres szerelvénnyel egy 7 méter széles "zsákutcába". Ja, hogy arra senki nem gondolt, hogy onnan ki is kell jönni... Fizikailag a Vágóhíd>Mester u > Könyves Kálmán útvonalon elfér a szerelvény, de ha rendőr vagy közteres meglát megállít, akkor valahol 30-40-50 000 környékén kezdődik a számla. Budapesten rengeteg ilyen hely van, és ha valaki idegen elnéz egy utcát akkor nagyon csúnyán be tudja szívni. Felmerül a kérdés, hogy akik eddig azt az álláspontot képviselték ilyen esetben mit tennének? ( nem elsunnyogni, figyelni fogom a válaszokat )

A sztorihoz térkép: [link]

Másik sztori egy szép tavaszi napon egyik cím Mezőkövesd xy utca volt oda 1,5 tonna paprika őrlemény vagy ilyesmi. A diszpécser azt mondta, rendszeresen kamion megy a címre. felhívtam a kontaktot, mert nekem gyanús volt, persze kamionnal hozzák menjek már várnak. Bementen az utcába, gyanúsan szűkült és a cím még messze volt. Mikor már a fákat bontottam a pótkocsival már kezdtem parázni ( amúgy rengeteg olyan b*zi hely van, ahova kamionnal járunk, de olyan utcában van egy b*szom nagy üzem, ahol a szembejövő bringás nem fér el a kamion mellett... ), mire meglett a cím, bal oldalon egy kocsma után egy családi ház. Kijött egy kedves ~30-as nő, hogy tolassak be az udvarra. Mikor mutatom neki, hogy ezzel? Akkor felakadt a szeme egy kicsit. Ja, hogy nekik platós uaz meg a billencs ifa a kamion. De nem baj, semmi gond, tolattam vészvillogóval közel egy kilómétert abban a f*szom kacskaringós utcában, mire volt egy kereszteződés, ahol megfordultam. Utána visszatolattam a címhez. Ekkor közölte a csaj, hogy targonca az nincs, nem is volt, ő meg egyedül van. Na ekkor közöltem, akkor a paprikája megy vissza Pestre, mert én be nem hordom neki kézzel az udvarba a 1,5 tonna őrleményt. ( végül hozott 4 alkeszt a kocsmából akik lepakolták xD ).

Ez csak két egyszerű példa volt, amikor olyan szituációban voltam, ahol nem kellett volna lennem és nem a saját hibámból keveredtem oda. Tudnék még nagyon sok ilyet mesélni.

2012. jún. 17. 02:40
 23/24 anonim ***** válasza:

"Felmerül a kérdés, hogy akik eddig azt az álláspontot képviselték ilyen esetben mit tennének? ( nem elsunnyogni, figyelni fogom a válaszokat ) "

Tudod ha mi kimegyünk valahova telepíteni a fiúkkal (nagy méretű , nagy értékű és sérülékeny gépeket telepítünk néha) akkor nem csak azt nézem meg a terepszemle során, hogy befér-e a főkapun a cucc, hanem azt is, hogy a liftbe / ajtón is befér-e!

Ergo nagyon szép dolog, hogy megnézed, miként tudsz oda menni, de azt is meg kéne nézni előre, hogy, hogy tudsz majd visszajönni!

Ha pedig nincs más lehetőség - csak a szabálytalankodás - akkor jelzem a főnökömnek, aki majd eldönti, hogy bevállalja az 50.000-es büntetés kockázatát, esetleg beépíti a vállalási árba vagy el sem vállalja a melót.

2012. jún. 17. 09:06
 24/24 anonim ***** válasza:

"Ergo nagyon szép dolog, hogy megnézed, miként tudsz oda menni, de azt is meg kéne nézni előre, hogy, hogy tudsz majd visszajönni! " Ez az infó megvolt. Beállsz hozzájuk, megraknak, aztán amerre jöttél mész is. De mind írtam a targoncásuk hazament már, így beálltak a saját autóikkal, és nem lehetett náluk megfordulni ( jó ezt a részletet kihagytam ).

Köszönöm a választ!

2012. jún. 17. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!