Elsodortam egy gyalogost, helyesen kezeltem a következő helyzetet?
Ma Budapesten mentem egy szerviz felé.Navigátorral közlekedtem,ésaz utasítását félreértelmeztem.Rávezetett egy zsákutcába.Ezt korrigáltam úgy hogy,óvatosan elkezdtem tolatni.A következő pillanatban hallottam egy beletenyerelést a szélvédőmbe,ezért azonnal kiszálltam.Egy ember volt,aki szagáról és kinézetéről alkoholos állapotban volt. Át akart kelni a járdaszigeten, nem a zebrán a piros jelzés ellenére. Azonnal kiugrottam gyakorlatilag az autóból még a motor is lefulladt mivel R-ben volt. Odamentem hozzá megkérdeztem hogy hívjak e mentőt,hívjak e segítséget. azt mondta nem kell.Felsegítettem,majd átkelt. Kérdeztem hogy biztos-e hogy ne hívjak-e mentőt...vizet se hozzak?- Semmi. Majd beültem az autóba és elmentem.
Helyes volt ez a hozzáállás? Lehet ebből valami problémám?
Nem érzem magam hibásnak,folyton szabályosan megyek,40-es táblánál 39-el megyek stb...Ha zöld lett volna a gyalogos számára,elismerném hogy én hibáztam,de piros volt.
Bocs, ha hosszú lett.
Engemet multkor a zebrán "karcolt" meg egy autós, bár nemtom miért... hiszen közel s távol semmi sem volt. Szóval toltalm a bicajom a körforgalomban a zebrán át, és valamiért nem állt meg a kocsi... már kint voltam rendesen az úton, de még épp visszahúztam magam [és a biciklit is :) ] aztán mint ahogy kell fékcsikorgás meg minden... Kiugrott a nő (ki más is lehetne...) hogy jjaaaj nem esett bajod?? meg minden. Mondom nyugi még élek... de azért legközelebb mondj nemet a felesre.
És elhajtottam.
Te mit csinálnál? Mármint ha te lennél az "áldozat" hazamennél és elmesélnéd mi történt veled és magas ivből szarnál rá hogy jelentsd a zsaruknak. Szóval nyugi, valószinűleg nem is emlékszik mi történt vele.
Nem érdekes.
Elment és kész.
Ha mégis problémázna (ezt kétlem) megkéred egy haverodat, hogy mondja, hogy veled volt és a sértett alkoholos befolyásoltság alatt állt.
Valótlant állítani nem szeretnék,bízom abban hogy nem lesz semmi, vagy ha lesz is kiderül hogy nem én hibáztam.
Neki piros volt,és nem a kijelölt gyalogosátkelő helyen közlekedett.Én meg nem hajtottam úgy el,hogy nem ajánlottam volna fel a segítségnyújtást. Tehát nem hagytam cserben.
Ő ezt elutasította,állítása szerint jól volt csak elesett.
Ezért további 3x feltettem a kérdést hogy ne hívjak-e mentőt,ne vigyem-e kórházba. Nem kérte. Innentől kezdve elmentem.
én azért felvetem volna teloval mitörtént és kérdezgetem volna legyen alapja amit leirtál !
mert egyik ismim egy zebrán utőte el a csővit ,aki akor mondta semi baja semiség. rá egy hétre jött 2 rendőr és beviték ahol mondták tralalllaaaa itt a baj x emberke korházban , mert meg repedt a csuklója ,ők meg kamerával viszakeresték rendszám alapján ,lényeg a dolognak kapot pénz birságot ,3hónapra elveték jogsiját csővinek korházi tb-je nem volt ő fizetet mindent ezért volt enyhitő a buntetése, és igy bezérta valami 400 ezer ftvel. és jogsi nélkul !ez bp történt. 2éve kb max
Ne aggódj nem lesz semmi,hiszen még karcolás se történt.
tudod hány ilyen alkalommal fordul elő ez velem? Mert a sok paraszt be áll a pót mögé úgy hogy még véletlenül se lássam a sarkát,aztán ha tolatok akkor még ő áll feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!