Szerintetek jó oktató az ilyen vagy én vagyok nagyon béna?
Tehát egy hete ültem be először kocsiba oktatásra. Rutin vizsga már nincs, ennek megfelelően a rutinpályát sem használjuk.
Első alkalommal a csúsztatott kuplungot gyakoroltuk. Ez mondjuk, hogy egész jól ment.
Második alkalommal már hátramenetben ki kellett tolatnom egy főútra és elindulni, utána gyakoroltuk kicsit a váltást meg gázadást. Nem csoda, hogy lassú voltam és feltartottam a forgalmat.
Harmadik alkalommal kimentünk egy forgalmas főútra és életemben először úgy használtam a lábféket, hogy egy főúton kellett lekanyarodni. Természetesen halvány lila gőzöm sem volt, hogy mennyire kell benyomni a féket, mert életemben nem használtam még, és kormányozni se kormányoztam "ekkora" sebességnél. Ráadásul az oktató csak utána mondta el, hogy hogyan kell ilyenkor kuplungozni...
Amikor bekanyarodtam, kicsit átmentem a szembejövő sávba, visszakormányoztam (az oktató szerint túlságosan visszahúztam, úgyhogy rögtön odakapott).
Szóval a lényeg, hogy olyan mintha ő rezelne be mindig, hogy feltartjuk a forgalmat vagy ilyesmi, és egyszerűen nem hagyja, hogy belejöjjek, mert rögtön odakap és amikor kormányoznám vissza a kocsit, akkor meg odaszól, hogy mit kapkodok oda a kormányhoz (amikor pont, hogy ő kap oda és még időm se volt elengedni).
Tehát visszatérve a fékezésre, egyáltalán nem tudom, hogy egy adott mértékű benyomás milyen fékerőt biztosít, mert nem gyakoroltuk, de szerinte már tudnom kéne használni.
A utolsó alkalom végén jöttünk a főúton, mondta, hogy majd forduljunk jobbra. Megyek szépen, az út szélén állt egy busz meg parkoló autók. Erre mire majdnem odaérek a buszhoz, megszólal: hogy a busz előtt kell befordulni. Én ezt rögtön úgy értelmeztem, hoyg még mielőtt elérjük a buszt, tehát előtte, így szépen le is fékeztem. Erre ő el kezdett üvöltözni, meg "pánikolni", hogy feltartjuk a forgalmat és elkapta már megint az irányítást.
Vélemények? Váltani kéne vagy tényleg béna vagyok?
Ja és ráadásul meg semmit nem mond el konkrétan.
Például találkozóhelyen beültem a kocsiba, megcsináltam a dolgokat. És elkezdi mondani, hogy menjünk. Kérdezem, hogy merre. Mert kicsit balra (a kresz szerinti egyenesben) volt a főút, szembe egy hosszabb út, sorompóval a végén. Nem tudtam, hogy még menjek-e be arra gyakorolni, vagy már megyünk főútra. Erre vagy fél órán keresztül "vezetett rá", hogy arra nem mehetünk, mert sorompó van. Közben, ha mondta volna rögtön, hogy menjünk egyenesen az úton és kapcsoljunk fel hármasig stb., akkor rögtön mentem volna ki.
Ja meg este mentünk mellékúton még a második alkalommal. Leálltunk az út szélén, majd magyarázkodás után elindultunk. Elfelejtettem a tompított fényszóróra átkapcsolni, csak helyzetjelzőn volt. Erre mikor megyünk, megkérdezem, hogy kapcsolhatok-e fel sebességet, ő erre "nem egyesben cammogjunk". Eléggé ironikusnak tűnt ahogy mondta, így felkapcsoltam és mentem, mire elkezdett üvöltözni, hogy mit csinálok, amikor ő nem ezt mondta. (nem értem, hogy miért nem mondta meg egyszerűen, hogy (nincs felkapcsolva a fényszóró, ettől nem fogom jobban megjegyezni).
Majd belejössz!
Azért, mert nincs vizsga rutinpályán, még lehetne elhagyatottabb helyeken gyakorolni! Kérd meg rá az oktatódat!
Egyébként azért választottam őt, mert a kresz oktatáson jófejnek tűnt, és ő ér rá a legtöbbször...mondjuk úgy tűnik nem véletlen, az is igaz, hogy ilyen napi 10-12 órákat dolgozik.
Egyébként úgy érzem, hogy mivel már nagyjából elmagyarázta, hogy mit hogyan, egyedül már sokkal jobban meg tudnám tanulni, ő csak zavar, hogy ott van és nem pedig azt érzem, hogy jó, hogy mellettem ül...
Nem is lesz veszve. Beballagsz az autósiskola központjába ,előadod a problémádat ,hogy másik oktatót szeretnél,ezért meg ezért, és átvezetik a papírt. Említsd meg hogy olyat ajánljanak aki nagyon türelmes, ők jobban ismerik az oktatóikat,mint te.
Az a baj ,hogy sok a se@@fej oktató aki ahhoz van szokva hogy a tanuló már többszáz km-t levezetett stikában a papa kocsiján és már tud mindent.Na ha ilyenhez bekerül egy teljesen autó"szűz" tanuló akkor azzal kicsesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!