Szabálytalan-e a menetiránnyal szembeni parkolás az útpadkán? (Nem egyirányú utcáról van szó, nincs záróvonal sem)
Elméletben szabálytalan, gyakorlatilag csak akkor kötnek bele ha nagyon kötekedős kedvük van. Rengetegen csinálják ezt (szerintem minden harmadik autó simán egy utcában) és nincs kedvük minden autónál szarakodni a büntetéssel.
Szerintem ha mindegyiket végigbüntetnék akkor 1 műszak alatt kb. 2 utcát haladnának.
Bár ez volt 3 éve amikor én tanultam, azóta már lehet változott.
Ha a szabályt kérdezed:
– lakott helyen tilos a padkán parkolni.
– forgalommal sehol nem parkolhatsz.
A gyakorlatot meg leírták az elsőben.
4. Forgalommal szemben szabad parkolni
Tévedés, nem szabad. Ahogy a forgalommal szemben nem szabad közlekedni sem (kivéve persze a kikerülést, előzést). Márpedig ahhoz, hogy az ember szemben parkoljon, a forgalommal szemben kell közlekedni. Sajnos ez viszonylag könnyen büntethető dolog, amivel szoktak is élni.
Ki mondta, hogy vitázom bárkivel is?
A kérdésre beillesztettem egy választ egy cikkből amit épp olvastam...
Nem hinném, hogy lakptt területen belül tilos lenne a padkán parkolni (# 2 válasz).
Köszönöm a válaszokat.
Persze hogy szabad, abban az esetben ha nem szabálytalan módon került oda. Én pl. rendszeresen menetiránnyal szemben állok ki a kiskapunk elé, ahol porszívózni szoktam az autóm.
Nem szabálytalan és a kresz sem tiltja. Szval önmagában a parkolás SZABÁLYOS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!