Más férfi is így vezet, akinek nagy járműre is van jogosítványa?
Figyelt kérdés
Párom nem tartja be a sebességkorlátozást, nem használja sűrűn az indexet, nem érdeklik a záróvonalak. Azt mondja azért vezet így, mert több járműre is van jogosítványa, vagyis rutinos sofőr, (nem tudom pontosan, hogy mikre) és nem kezdő, aki könnyen balesetet tud okozni.2012. jan. 6. 21:23
11/11 anonim válasza:
Az kevés szerintem,hogy úgy gondolja,nem okozhat balesetet. Azért tenni is kell,hogy az ember elkerülje.Egyrészt,mert lehet,hogy épp nem vesz észre egy kátyút,egy fagyott útszakaszt,sötétben egy gyalogost vagy egy biciklistát,vagy lehet,hogy olyen mögött halad,és próbál előzni,aki szintén így gondolkodik,és egyszercsak index nélkül vág ki elé. Ha párod nem tartja be megközelítőleg legalább a sebességkorlátozást,és nem elég körültekintő,akkor érdekesen alakulhat az a satufék.... Másrészt,mert sosem tudhatja,sosem tudja kiszámítani,hogy mások hogy reagálnak az ő közlekedési stílusára. Tehát lehet,hogy ti és az autó épp nem sérültök meg,de lehet,hogy más mögöttetek elrántja a kormányt,mert megijed,ha kivágnak elé,és árokba hajt,vagy belehajt egy másik autóba. Én speciel ilyen lelkiismerettel nem tudnék nyugodtan aludni,főleg,ha valaki meg is sérülne. A közelekdésben nem az a lényeg,hogy ki a jani,meg ki az,aki már 500 millió km-t levezetett,és eddig MÉG semmi baja nem esett. Nem kell kockáztatni,hogy az a még MÁR megtörténtre változzon. És úgy gondolom,hogy elvárható,hogyha valaki jogosítványt szerez,főleg,ha több járműre is,akkor felelősséggel viseltessen önmaga,utastársai,és a többi közlekedő felé. Mert a legértelmetlenebb halál vagy sérülés,ha valaki hanyag vezetési stílus és határtalan egoizmus miatt szenvedi el azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!