Ismerősöm vett egy tachográfos teherautót. Állítólag ha csak a telephelyen áll és nincs fuvar akár napokig sem, akkor is kell róla papírt vezetni. Hol lehet az ehhez szükséges nyomtatványt letölteni, vagy megvenni?
Igen,sőt,tachográfnak is kell benne lennie,amit 24h-ként cserélnek.Én sima 1 lapos"tehergépkocsi menetlevelet" használok.Ezt bármelyik papírírószer boltban beszerezheti.
Nem kell mást bele írnia,mint "telephely címe-állás fuvarra-illetve a végén szabadságos papírt kell a tachográfon szereplő,menetlevélen lévő személy részére kitölteni".
ez ettől azért kicsit bonyolultabb
formanyomtatványt kell kitölteni
Engem is az érdekelne, hogy például a hétvégi 2 napon - ha amúgy sem lenne munkaideje - kell-e neki minden hétvégére ezt a tevékenység igazolási marhaságot kitölteni. Azt tudom, hogy betegsége, rendes szabadsága idejére, ha dolgozott ugyan, de nem a teherautóval közlekedett igen, de ilyen esetben is kell-e? Egyik ezt mondja, a másik azt. A rendeletből nekem nem egyértelmű, vagy mégis az? csak én nem tudom elfogadni ezt az újabb baromságot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!