Üdv! Nagyon érdekel a vadászpilóta képzés és hogy érettségi után vagyis érettségivel lehet -e jelentkezni? Mert sok helyen azt olvastam, hogy diploma szükséges hozzá. Egyes oldalakon meg úgy írnak róla mintha gimi után mehetnék.
Konkrétan honnan vetted, hogy gimi után közvetlenül oda mehetnél? Melyik mondatból?
Ilyen dolgokról nem újságcikkekből kell tájékozódni, hanem célszerű minimum a hivatalos weblapról.
Az általad linkelt cikk végén említik a www.nftc.hu oldalt.
Ott a jelentkezés résznél egyértelműen leírják, hogy diplomásokat, és közvetlenül diplomaszerzés előtt állókat várnak.
Bocsi, előző vagyok. Azt lefelejtettem, hogy a rettentő drága az milliós nagyságrendű. Egy mentőhelikopter pilótája mesélte, és ha jól emlékszem 9 milliót mondott?
Persze ez nem biztos, lehet rosszul emlékszem, vagy ő mondott hülyeséget, ha így van, bocsi, nem szóltam.
Tegyük tisztába a dolgokat:
Ha NTFC-re jelentkezel és felvesznek, akkor a magyar állam pénzén képeznek ki teljesen ingyen!
Az NTFC-be való bejutáshoz jellemzően kell:
- nagyon jó fizikum, illetve kiváló egészségi állapot: értsd: ezen kb 100ból 1 ember felel meg
- repülőorvosi: ezen megint kb 10-ből 1 felel meg
- középfokú angol: valamennyit gagyogj, "ne tudjanak eladni" ha külföldre kerülsz
- felsőfokú végzettség nem árt: ez azért kell, mert ez bizonyítja, hogy képes vagy tanulni, és van benned kitartás, alázat
Szóval ha csak simán NTFC-re jelentkezel beadod, aztán majd kb 1000 ember közül kiválasztanak egyet, aki nagy eséllyel nem te leszel :)
Ha ki is választanak, 1 év itthoni, majd 1-2 év kanadai képzés
Mivel most jóval több pilóta lesz mint gép, valszeg az NTFC-t alapból szüneteltetni fogják.
Ha magánpénzből akarsz repülni, az k*va drága. Szóba került a helis képzés: a legolcsóbb szakszó helire olyan 4-5 milla körül van. Ahhoz hogy valaki a mentőknél repülhessen, több száz, akár 1000 órát is megadhatnak feltételként, ráadásul kell szakszó gázturbinás helire is. A legolcsóbb gázturbinás helire a szakzó olyan 6-7 millió körül van. A kicsit nagyobb gépek órája olyan 100-300 ezer ft körül van. A mentők által használt gép (EC 135) órája mentőfelszerelés nélkül valami 400e ft, felszereléssel együtt kb 1 milla.
Mivel viszonylag sok helis pilóta van, viszonylag sok repült órával, bekerülni kb. a lehetetlenség határát súrolja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!