Van olyan rendszám ami miatt a gépjárműre nem szükséges adót fizetni és személyt is lehet szállítani?
Én csak az OT-rendszámról tudok.
Az OT-rendszám feltétele érvényes muzeális minősítés. De a minősítés nem jelent OT-rendszámot: az előnyei ugyanúgy megvannak akkor is, ha a "régi" rendszám marad meg. Az OT-rendszám csak egy megkülönböztetés, hogy ez most itten régi autó.
A muzeális minősítés feltételeit a MAVAMSZ oldalán megtalálod, nagyjából annyi, hogy az autónak legalább 30 évesnek kell lennie és meg kell felelnie a gyártáskori állapotának, nem lehet átalakítva, nem lehet benne túl sok típusidegen alkatrész, utólagos tákolás.
33 éves, pár idegen alkatrész van de szerintem ez nem számít sokat és ki van vonva a forgalomból. Vissza kell állítani vagy csak elég levizsgáztatni ehhez?
Egyébként egy Zil 130G-ől van szó.
Többek közt erre találták ki a próbarendszámot.
Forgalomból kivont vagy még nem forgalomba helyezett gépkocsikra tehető fel menetlevél,ún. "próbanapló" vezetése mellett.
A "P" táblát cég igényelheti autós főtevékenységgel és ha az autószerelés is benne van akkor korlátozások alól is feloldható.
165.000/év amely összeg zöme a kfb.
:p)
Nem éri meg ennyiért céget alapítani.
A MAVAMSZ oldalán van egy "Gyakori kérdések" nevű menüpont, ami nem ide vezet, hanem a leggyakrabban előforduló típusproblémák megoldásait írják le benne. Nem néztem végig, de úgy rémlik, ilyenre is válaszolnak benne.
45 perc alatt 38 500-ért lehetsz autós cég ...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!