Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mindenkinek nehezen ment a...

Mindenkinek nehezen ment a vezetes az elso orakban?

Figyelt kérdés
Nekifogtam vezetni de iszonyatosan benanak erzem magam. Nem tudok rendesen megalni a keresztezodeseknel (pl tul hamar allok meg, lefullasztom a kocsit, nem jol hasznalom a kuplungot...:( Sokszor mar all a sor mogottem en meg ott benazok. Csak kivancsi lennek, hogy en vagyok ennyire szerencsetlen vagy meg van valaki aki igy kezdte? Nagyon el vagyok kenodve. A kuplung az ami a legjobban elkeserit. :( Mindjart jon ertem az instruktor, kivancsi vagyok ma mit benazok el.
2009. máj. 18. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
19.23-as vagyok: Én is sok sikert kívánok neked, remélem, most már jobban fog menni a vezetés, mint eddig! :) A pedálkezelésnek megvan az a technikája, hogy a kuplung befelé gyorsan megy, kifelé lassan, illetve hogy a jobb és bal láb pont ellentétes irányban jár mindig. De ezt az oktatód nyilván mondta... Én azért a helyedben akkor is elmennék kocsikázni egyszer-kétszer, ha automata váltós a kocsi: sokat segít, ha nem kell a kuplunggal szórakoznod, és jobban oda tudsz figyelni a vezetés többi részére, pl. a tükörre, holttérre, indexre, satöbbi.
2009. máj. 19. 08:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam béna, mivel nagyapám volt olyan kedves és kivitt a mezőre warthbourggal, és oktató helyett ő cseszegetett. Élveztem és meg is tanultam az alapokat.
2009. máj. 19. 13:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha automata váltós autótok van, akkor lehet nem lenne hülyeség automata váltóson tanulni. Igaz, hogy kapsz egy korlátozást a jogsidba, de ha új autót vesztek gondolom az is automata lesz, mert csak nem visszafelé fejlődtök, akkor meg kit érdekel a korlátozás?
2009. máj. 19. 19:46
 14/16 Szotyi104 válasza:
23%

Sziasztok !

Nekem hétfőn volt az első órám.

Az oktatóval találkoztam a megbeszélt helyen...

Beültem az anyós ülésre. és elfurikáztunk egy nagyobb parkolóba.. .

Itt átültem a volán mögé, és elmagyarázta mi micsoda...

Ezután mondta induljak el egyenesen ... ekkor 1-2 körön keresztül csak kuplunggal mentünk....

Aztán az volt a feladatom, hogy kuplunggal játszadozzak, hogy minél lassabban..

Ami után ezt sikeresen végrehajtottam, már használhattam a gázt is, egyesbe mentem föl le . .a pakolóban...

( hozzáteszem, amikor egyesben elindultam kb 5 m után meg kellett állnom, és újra elindulnom kb 20x, hogy tökéletesen mennyen)

Ezek után már 2-be fel kellett váltanom és jobbra balra kanyarodnom .. ..

Amikor látta, hogy ezzel nincsenek gondok, mondta csatoljam be az övet... és indulunk hazafelé.

Az örs vezérterénél... a BMW-től ( pillangó utca mögött van) a Dekmárt autós iskolához.

Nem kellett az Oktatónak sokszor belenyúlni a kormányba, se a pedálokhoz nem nyúlt, hozzá...

Nekem 1x se fulladt le az autó, lehet ez annak köszönhető, hogy az elején csak kuplunggal mentem, és megéreztem hol kezd el fogni az autó.

Természetesen rám szolt, hogy ... lassabban 70 es táblánál 60 al mentem... én meg észre se vettem, hogy volt tábla..

Szóval még nem teljesen terjedt ki a figyelmem a környezetre.

[link]

[link]

Örs Vezér Teréről pár kép.. normális képeket.. amin látjátok rendesen az utakat nem találtam

2012. máj. 23. 21:54
 15/16 anonim válasza:
19%

Mi az a ,,kuplung"?

Tengelykapcsoló a neve..

2018. jan. 3. 16:54
 16/16 anonim válasza:
100%
Én a Csajszi autósiskolába járok és ott automatán lehet tanulni vezetni. Előtte másik suliba jártam, ott manuálison voltam, 12 órát húztam le a rutián pályán, és még akkor sem vittek ki a forgalomba, pedig nem voltam béna... A Csajszinál az automata váltós autó tök más, olyan, mintha dodgemezne az ember :D Nem tudsz lefulladni, nem tudsz nem megállni időben, ég és föld így tanulni vezetni a manuálissal szemben. Bánom, hogy nem ide jöttem elsőre, elég sok pénzt és időt megspóroltam volna... Az előző suliban azt mondta az oktatóm, hogy kb. 100 óra alatt fogok megtanulni vezetni.. Na itt június közepén kezdtem, és augusztus közepén már vizsgázni fogok úgy, hogy heti 2 órám van...
2018. jún. 29. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!