Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Wizz air-rel repülnék. Mit...

Wizz air-rel repülnék. Mit hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok!!! lehet kissé agya-bugya lesz a kérdés, de sem a wizz air, sem a google nem elégítették ki a kiváncsiságom... aki már repült velük kérem írja le részletesen mit hogy, csekkolás, érkezés, milyen okmányok legyenek nálam, illetve a kézipoggyászról ha van tapasztalat, mi az ami gigszer lehet!!! (soha életemben nem repültem fogalmam sincs hogy működik) köszönöm az értelmes válaszokat :)

2011. nov. 14. 13:38
 1/6 anonim válasza:
100%

En nagyon szeretem a wizz airt ha tehetem azzal utazok mindig. 2 oraval kint vagy a repteren, ahol ki van irva hol a wizz air check-in. Beallsz a sorba, lemerik a nagy borondod es bekuldik, szoval azzal nem kell tobbet foglalkozni. Regen nem szamitott ha van rajta par plusz kilo, most viszont bevezettek egy uj szabalyt (nem a wizzair osszes repulo) szoval nagyon csekkoljak es ha 1 kg plusz is van kivetetik, szoval avval vigyazz. Becsekkolsz, alt nem mondjak meg elore melyik gate, hanem a varoban majd kiirjak a beszallasi ido fele. Odamesz beallsz a sorba, utana onnan buszba altalaba ami a repulohoz visz. (EN szemely szerint ajanlom az elsobsegi beszallast, mert 5ezer forint (volt utoljara) es nagyon sokat segit. Elobb be tudsz menni, elobb bemesz a buszba, elobb tudsz helyet foglalni. MERT! Nem kapod meg az ulohelyedet, hanem ami marad. Szoval szerintem jo. Ja es a buszon az 1. be szallj, es az elulso ajtohoz mert akkro te tudsz elsokent leszallni.:)

AMit vinned kell utlevel, ha internete csekkoltal be a papir rola (es akkro csak a csomagodat kell feladni de ugyanugy a check in pultnal) ha nem csekkoltal be akkor a konfirmalo levelet az utrol. Etelt nem kapsz mert fapados bar arulnak, de eleg draga:) Remelem segitettem

2011. nov. 14. 14:24
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi!!! na ilyesmikre voltam kiváncsi!!! és tök jó részletesen leírtad!! egy kérdésem viszont még maradt, nekem csak kézi poggyászom lenne... azért kell külön fizetni?
2011. nov. 14. 15:27
 3/6 anonim válasza:
100%
Kézipoggyászért nem kell fizetni, csak a feladandóért. A becsekkolásnál van egy kis rózsaszínű dobozka vagy mi a szösz, abba belepróbálhatod, hogy megfelel-e a méretnek a kézipoggyász. Bár szerintem az a cucc sokkal kisebb, az enyém még sosem fért bele, pedig a pontosan megadott méretekkel rendelkezett a táskám :-) Folyadékot természetesen ne tegyél bele. Ha van laptop, akkor átvizsgáláson ki kell venni, mert azt külön világítják át.
2011. nov. 14. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Időrendben megyek:

Még otthonról indulás előtt:

- útlevél/személyi nálad legyen, ne járjon le, stb...

- netes utasfelvétel, lapot kinyomtatni

- utasbizt.-t érdemes kötni, kötvény, vagy annak száma, telo. szám nálad legyen

- kinti konzulátus elérhetősége meglegyen, sose lehet tudni...

A reptéren az indulás előtt 2 órával kint kell lenni.

Spórolni a taxin nem érdemes, minden taxinál van reptéri transzfer, vagy reptéri minibusz, 3-4e-ből megúszható(Bp).

Ez a 2 óra nem az utasok "szivatása" miatt van, célja van:

Amikor odaérsz a reptérre, jobb esetben ki lesz írva melyik repcsihez melyik check-in pultnál kell jelentkezni (jellemzően kettő van nyitva egy járathoz). Ferihegyen a WIzz-nek van hogy külön sora van, oda állj be. Érdemes a check-in-hez minél hamarabb sorba állni.

Itt elkérik a netről nyomtatott papírt (legyen elől), leolvassák a vonalkódot, személyit megnézik. Ha van bőröndöd, itt leadod. Itt kapod meg az ún. "beszállókártyát". Ez csak arról szól hogyha lenne bőröndöd, akkor téged a bőröndöddel össze tudjanak rendelni egy újabb kóddal :P illetve tudják hogy kik szálltak fel a gépre (baleset esetére pl.). A beszállókártya egy kis lapka, semmi extra, de maradjon nálad elől az útlevéllel együtt!

Ha megvan a check-in, akkor búcsú a rokonoktól, majd irány a security check: ide a rokonok már nem jöhetnek. Itt fémkereső, kézipoggyászt átvilágítják, nincs-e benne veszélyes anyag, folyadék, stb... Kés, villa, olló, dezodor, ilyesmik ne legyenek nálad. Üres vizes palack lehet, utána meg töltöd a WC-ben, de üres legyen!

Security check után irány a tranzit váró: itt vannak a Ferihegyen k* drága boltok, más országban ugyanolyan árak vannak mint máshol, viszont ugye elvileg vámmentes. Itt várakozol addig amíg nem szólítanak a beszálláshoz...

Utána rohanás a megadott kapuhoz. Ott útlevél ellenőrzés, ránéznek, mehetsz.

Beszálláskor mégegyszer megnézik a beszállókártyát, útlevelet, legyen kéznél! Itt megint lehúzzák a vonalkódot, hogy lássák hányan hiányoznak még, és ki az aki valóban fel is szállt a gépre.

Azért kell két órával korábban odaérni, mert a sok embernek át kell esnie a bőrönd feladásán (check in) (ez 100 embernél durván 40 perc), security ellenőrzésen (20 perc). A bőröndöket utána még átvilágítják, felteszik a gépbe (30 perc). A gép üzemanyagát többek között a feladott bőröndök alapján számolják, és még fel is kell tankolni, tankolás után rengeteg ellenőrzést elvégezni a pilótáknak, ez mind idő.

Az elsőbbségi beszállásért én nem fizetnék, mert pl. Ferihegyen tesznek rá magasról, mindenki egyszerre mehet. Vagyis nem garantált hogy ténleg előbb szállhatsz be....

Kézipoggyász: van egy max méret, van erre egy ellenőrző keret, ha abba belefér, viheted. De nem nagyon szoktak amúgy szőrözni vele... Max ha ténleg nagyon látható hogy túl nagy.

Az indulás előtt talán 40 perccel zár a check in. Ha addig nem értél oda, akkor ciki van, elviekben lekésted a gépet, még akkor is, ha még adott eestben egy ember sem szállt fel fizikailag. Ha szerencséd van, még beengedhetnek. De ne késd le!

A securitynél figyelj mindenre amit mondanak, ott elég "hepciások" érthető okokból kifolyólag...

A check-inhez pedig azért érdemesebb mielőbb sorba állni, mert mielőbb végzel annál több idő van búcsúzkodni, költeni a milliókat a tranzit váróban :)

2011. nov. 14. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez a 2 óra nagyon soknak tűnik, de nagyon gyorsan elmegy, mert sok kis lépés van, és elsőre mindegyik "izgi" ;)

check-in: 30 perc

búcsú: 15 perc

security: 20 perc

tranzit: 20-30 perc

útlevél, majd a kijelölt kapu: 10-15 perc

beszállás: innen meg már pláne izgi... :)

2011. nov. 14. 22:19
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, meg hogy ilyen részletesen leírtátok, totál be voltam/vagyok rittyentve az egésztől, így legalább fel tudok készülni lelkiekben is hogy mit hogyan!!! nagyon köszönöm mégegyszer :D :*
2011. nov. 17. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!