Az űrrepülőgépek a légkör melyik részében repülnek?
Figyelt kérdés
Ez a kérdés házinak infoból, már végignéztem amit találtam, de nincs meg, pls valaki segítsen (mellesleg bocs ha rosz kategória, de ez illett ide a legjobban szerintem)2011. nov. 13. 14:17
1/10 anonim válasza:
Milyen légkörben? Az ISS 360km-en kering az már totál kívűl van a légkörön!És nem repülnek hanem keringenek!
2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom ,nekünk ezt a kérdést adták, nem én írtam...
2011. nov. 13. 14:30
3/10 bánomisén válasza:
Az űrrepülőgépek már sehol sem repülnek, mert nyugdíjazták őket. Utoljára az Atlantis repült, ez év június 21-én tért vissza utoljára, vele fejeződött be a NASA ürrepülő-programja.
Egyébként a légkör minden részében repültek, ugyanis a Földről fel kellett jutniuk pl. az ISS-hez, ehhez meg át kellett repülniük az egész légkörön a Föld felszínétől a világűrig.
4/10 bánomisén válasza:
*
űrrepülő - bocs mellényúltam
6/10 anonim válasza:
A fellövés az nem repülés. A leszállás meg ereszkedés pályamagasságcsökkentés csak a légkörbe érve lehet repülésnek nevezni ami vitorlázás.
7/10 bánomisén válasza:
14:42
Értem, tehát fellövéskor nem repül, hanem lépcsőn sétál :-)
Át kell hogy menjen a légkör valamennyi rétegén, ergo: minden réteget érint a pályája, akár vitorlázik, akár rakéta továbbítja, akár lepottyan az égből, mint anno a Columbia.
8/10 anonim válasza:
Mit gondolsz miért hívják fellövésnek az űrrepülőgép felbocsátását? Elárulom a repülés a szárny igénybevételét jelenti!Azt pedig csak a visszatérésnél a légkörben tudja hasznélni.
9/10 anonim válasza:
És a Columbia a légkörbe érve esett szét!Mert ott van légellenállás súrlódás!
10/10 bánomisén válasza:
Nem vitatkozom veled, ha te így tudod, akkor te így tudod :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!