Idén fogok előszőr repülni, mire figyeljek, milyen tapasztalatotok van? (Wizz Air, A320)
De jó, nekem az első utam Amerikába volt Budapestről, kicsit féltem, hogy ha rosszul leszek, akkor az mindjárt 8 órát tart majd... :) De nem volt semmi, azóta szerelmes vagyok a felszállás élményébe. :)
Én speciel ablak mellett szeretek ülni. A szárny mellett azért jó, mert látod a szárnyat, ahogy le meg felszálláskor nyitja-csukja a "lamelláit" (nem tudom, szakszerűen mi a neve).
Onnan viszont az utazás alatt nem látod olyan jól a tájat odalent. Az a többi ülésről jobban látható.
Legelöl akkor ülhetsz, ha vállalod, hogy minden csomagodat a fölső csomagtartóba teszed, csak egészen kevés dolog lehet nálad (ami az ülés előtti kis zsebbe belefér). Legelöl nagyobb a hely a lábadnak, és szépen kilátsz mindenre, azonkívül a légiutaskísérők munkáját is onnan látod a legjobban. Ajtónyitáskor esetleg be tudsz kukkantani a pilótafülkébe. :)
Amit nem ajánlok, az a vészkijárat melletti helyek, oda akkor ülhetsz, ha vállalod, hogy vészhelyzet esetén te nyitod ki az ajtót (fizikai erővel bírod!), bár elég kicsi rá az esély, hogy ez szükséges legyen, én ott nem szeretek ülni.
Innivalót csak a reptéri boltokban vásárolhatót viheted fel, mert az átvilágításkor kidobatják veled.
Kaját vihetsz kintről is.
A rázkódás tényleg normális, bár amikor jöttem haza tavalyelőtt, a Bill nevű hurrikán kicsit felkavaró élmény volt. :D
Amikor én először repültem szintén Wizzair-rel mentem, és a legutolsó ülésre ültem, azóta is az a kedvenc helyem. Közel a wc, leszállás után közel az ajtó, és az ablak melletti ülést ajánlom mert onnan kiválóan látsz mindent többek között a gép szárnyát is. Ételt vihetsz fel, ám italt csak azt amit már bent a tranzitban vásároltál, de mindenképpen ajánlom, hogy vegyél még ha nem is olcsó, de ki fogsz száradni a repülőn, eléggé száraz ott a levegő. Semmilyen szúró, bökő vagy folyadék jellegű dolgot nem vihetsz fel a kézipoggyászodban, ezeket a tárgyakat az útipoggyászban adhatod fel, ami a repülőgép aljába kerül és az utazás végén a repülőtéren tudod átvenni a filmekben látott futószalagokról. Érdemes időben elindulni és kiérni a repülőtérre, én már szeretek másfél-két órával korábban ott lenni, amint elkezdődök a check-in állj be a sorba feladod a poggyászod és megkapod a beszállókártyádat, és ott a steward vagy a stewardess el fogja mondani, hogy hány órakor kell bemenned a tranzitba, ez általában a gép indulása előtt fél óra szokott lenni. Az addig hátralévő idődet használd ki wc stb..., de rögtön be is mehetsz már, ám ha dohányzol akkor rögtön ne menj még be, mert bent már nem lesz lehetőséged rágyújtani.
Jó utat!
Köszönöm:)
Barátom azt javasolta hogy a szárny mögé üljek, de azért szerenék fényképeket is készíteni bőséggel, és a kilátás is jó legyen :) Akkor kb a gép 3/4-áhez üljek? (Hátsó rész közepéhez?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!