Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet egyáltalán kenőpénz...

Lehet egyáltalán kenőpénz nélkül is jogsit szerezni?

Figyelt kérdés

Aki járt már így, adjon tanácsot:

Fiam - már 10 pótórával - nem tudott átmenni az első forgalom vizsgán. Oktatója azt mondta, meg lehetett volna szerezni, 30 ezerrel. De ezt csak négyszemközt mondta. Senki nem hallotta. A fiúk nem is beszélnek róla egymás között, ahogy járnak még vezetni. Most ott tartunk, hogy még 12 ezer a vizsgadíj, még kell 3-4 pótóra, s még 30 ezer a "megoldás" pénz. Össz-vissz 50 ezer. S már eddig is benne van 140 ezerbe!!!

Férjem azt mondja, ki kell fizetni, mert ez a mai Magyarország!!!

Felháborító!!! Fel jelenteni nem tudjuk, mert mivel bizonyítjuk? Biztos nem nekünk hisz a bíróság, hanem az oktatónak.

Vagy menjen másik céghez vizsgázni?

Mit lehet tenni?

Ki járt már így?

2011. nov. 4. 20:35
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Nekem is sikerült elsőre átmenni meg sok ismerősömnek is. A helyedben biztos nem fizetném ki at a 30-at max az órákat fizetném ki az okatatónak +1 tízes és mondom, hogy köszönöm. Tuti, hogy elég az is, de azon a véleményen vagyok, hogy próbálja meg mégegyszer fizetés nélkül.
2011. nov. 4. 21:20
 12/37 anonim ***** válasza:
Baromság. Én is átmentem lefizetés nélkül, elsőre. Inkább oktatót kéne váltani. Vagyis már régen kellett volna, nem most...
2011. nov. 4. 22:02
 13/37 anonim ***** válasza:

A fiad egyszerűen béna.

Nővérem is elsőre átment kenőpénz nélkül pótóra nélkül, én is átmentem kenőpénz és pótóra nélkül. A szomszéd gyerek is átment pár éve mindenféle kenőpénz nélkül.

Nekem anno az oktató úgy kezdte, hogy meg ne próbáljak pénzt adni a VB-nek, mert akkor 99,9% az esélyem arra, hogy azonnal vége a vizsgának és még baj is lehet belőle. Azt is mesélte anno az oktatóm, hogy a "kenőpénz" mind kamu, az oktatók így húzzák le a tanoncokat, az a pénz sosem jut a VB-hez.

2011. nov. 4. 22:03
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem köcsög oktatóm volt, ő próbált utalni arra hogy valami kenő pénzt adjak a vizsgabiztosnak aki ugye a haverja is, de én csak azért se adtam neki, én úgy mentem vizsgázni ha megbukok akkor az oktatóm főnökével fogok beszélni erről és iskolát váltok. Ugyanis rám beszélt rengeteg pót órát igaz adott számlát a plusz tandíjról tehát nem mehetett zsebre, de akkor is köcsögség volt tőle. Nem tudom hogy a fiad melyik iskolánál van, nem is érdekel, de ha megint nem jön össze neki akkor váltsatok iskolát, megtehetitek. Nekem még is összejött elsőre hogy nem fizettem semmit mert szerencsémre egy új vizsgabiztost fogtam ki aki csak 1 apró kis hibát írt be amiért még nem jár azonnali bukás.
2011. nov. 4. 22:08
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Autóra 2004-ben vizsgáztam, nagymotorra tavaly, igaz hogy mindkettőnél csóválta a fejét a vizsgabiztos a közlekedési stílus miatt, de egyik alkalommal sem adtam kenőpénzt és átengedtek.
2011. nov. 4. 22:16
 16/37 atilis ***** válasza:
70%
Hát, akkor csak az lehet, hogy az oktató le akar nyúlni, akit csak tud. És az a legrosszabb az egészben, hogy sajnos az ember elég nagy mértékben ki van szolgáltatva az oktatónak, és sokszor az ember inkább belenyugszik, és kifizet inkább x összeget, mert az oktató, ill. iskola váltása nagyon hosszadalmas, és nagyon maceráns folyamat. Valószínűleg csak a pénz kell neki, ha levizsgázott így vagy úgy, de mindenképpen szóljatok a hatóságnak és a suliban is. Általában a hatóság is tudja, hogy kikkel szokott - vizsgabiztosok, oktatók - baj lenni.
2011. nov. 4. 22:16
 17/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien hozzászóltatok!!
2011. nov. 4. 22:50
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

A problémára a megoldás:

Diktafon a belsőzsebbe, illetékest megkeresed, pénzt odaadod, rákérdezel, hogy akkor tutira átmegy-e a gyerek, mert nem akarsz 30ezret fizetni a semmiért. Ekkor az illetékes úgyis azt mondja, igen sikeres lesz a vizsgája garantáltan. Mikor ez megvan, előhúzod a diktafont, és felajánlod neki, hogy visszaadja a pénzt, és a gyerek is átmegy a vizsgán, különben jogi úton folytatjátok. Hidd el nem fog ellenkezni. Saját, jól felfogott érdeke, hogy így cselekedjen. Így a pénz is megvan, meg a vizsga is... :-)

2011. nov. 4. 23:21
 19/37 anonim ***** válasza:
2006-ban még lehetett. Senkit nem fizettem le és egy idősebb, szigorú embernél mentem át a forgalmi vizsgán.
2011. nov. 4. 23:25
 20/37 A kérdező kommentje:
A diktafonos megoldás a legjobb!!!
2011. nov. 5. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!