Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik a kedvenc MÁV kocsid?...

Melyik a kedvenc MÁV kocsid? (lent képek)

Figyelt kérdés

Bhv:

[link]

Bo:

[link]

Halberstadt-i:

[link]

2011. okt. 17. 21:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

20 éven át Bhv-vel utaztam, mert azok voltak felénk. Én szerettem (vagy csak megszoktam?), bár egy rakás ócskavas volt mind már a '80-as években is!

A Bo-hoz pedig a Balatoni élmények fűznek, mert arra meg az járt!

:)

Az utolsót nem ismerem talán egyszer utaztam olyannal.

2011. okt. 17. 21:34
 2/20 anonim válasza:
Amelyik vonalon én járok, ott csak Halberstadt-i van, az a kedvencem mikor a kék bőrhuzatot a fejtámlán felszaggatja valami barom, és a karbantartók meg ízlésesen egy kb 3 mm vastag fehér cérnával varrják össze, nehogy feltűnő legyen. (:
2011. okt. 17. 21:40
 3/20 A kérdező kommentje:

A Budapest-Nagykanizsa vonalom, ahol én járok mindhárom szokott járni :)

A Bhv-t szeretem, gyerekkoromban szinte csak olyanok jártak, úgyhogy én is megszoktam, bár tényleg nagyon nagyon elavult. Mondjuk 98 óta 350 db-ot felujítottak és azok nagyon fullosak lettek.

A Bo-t annyira nem szeretem, mert a fülkés elrendezést utálom vonatokon. Plussz a MÁV most nagyon elcsúfította a fülkéiket, mert bugyicitromsárgára festette őket :S

A Halberstadt-i 2006 óta jár, véglis azt is bírom, de a Bhv áll legközelebb a szívemhez.

2011. okt. 17. 22:03
 4/20 anonim ***** válasza:

Bhv: A 20-07 középszámú Bhv igazi retro személykocsi, nincs vele különösebb gondom, kétségtelenül ezen vannak a legkényelmesebb ülések. Sajnos a nagy részük elég szakadt állapotban van, de pl. a Székesfehérvári állományban viszonylag sok rendelkezik relatíve friss fővizsgával, azok nagyon szépen fel vannak újítva. Néhányon az ülés is ki van cserélve Bz ülésre. Sajnos az újraépített kocsiszekrényű 20-05 középszámú Bhv-val ( posta Bhv ) még nem utaztam, így nem is tudok azokról véleményt mondani.

Bo: Nem vagyok túlzottan oda értük, nekem sem a kedvencem a fülkés elrendezés. Sajnos a nagy részük legalább 2 éves fővizsgával rendelkezik, így az állapotuk is eléggé lelakott. Eddigi tapasztalataim alapján ennek a kocsitípus takarítására sokkal kevésbé adnak, ugyanis állandóan vastagon áll a por és a kosz az üléseken.

Halbi: Ugye ezeket a kocsikat vettük a németektől, sajnos elég sok gond van vele mind utas, mind üzemeltetési szempontból is. Elég sok probléma van a fékekkel, ráadásul hangosak is. Nekem személy szerint nem tetszik ez a 3 szakasz / kocsi elrendezés, főleg amikor át kell caplatni mindegyiken, hogy eljusson az ember a WC fülkébe. Az automatikusan záródó ajtó záródása sajnos messze nem tökéletes ( haláleset is volt belőle ), habár lehet központilag is zárni őket ( jegyvizsgáló tudja, szakaszkulccsal ), de a jv-k nagy része nem is hallott még erről. Alapból ezek a kocsik elővárosi forgalom lebonyolítására szolgálnak, ennek ellenére a MÁV rengetegszer sorozza be őket gyorsvonatokba és távolsági személyvonatokba is. Ami azt illeti még 1 órát is kényelmetlen eltölteni az ülésekben, nem hogy 5-6-ot. Az ablakok elrendezése is logikátlan és azt sem értem, hogy az első osztály miben különbözik a másodosztálytól. ( Üléshuzat, babarózsaszín falon és a tükrön kívül. ) Másik negatívum, hogy a hozzá vásárolt vezérlőkocsikat egy pár éve történt balesetből kifolyólag nem lehet rendeltetésszerűen használni ( körbe kell járni a mozdonynak ), ezért inkább IC kocsik végére sorozzák be őket a kerékpárszállító kocsiként. Hogy valami pozitívumot is említsek, a fűtéssel teljes mértékben meg vagyok elégedve és a termek hangulata is sokkal vidámabb, mint a Bhv-ban, ráadásul van bőven hely a fejünk fölött a csomagok elhelyezésére.

2011. okt. 18. 15:31
 5/20 anonim ***** válasza:

Javítás:

IC kocsik > IC vonatok

2011. okt. 18. 15:32
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen, a Bhv sokkal kényelmesebb, mint a Halbi. Múltkor több, mint 4 órát kényszerültem utazni Halbival és összevissza mocorogtam a 2. óra után, mert úgy fájt már mindenem. A halbi fékei tényleg rohadt hangosak, múltkor levolt húzva az összes ablak és majdnem megsüketültem. Mostmár csak úgy utazok rajta, hogy közben zenét hallgatok és úgy nem hallom a féket. Az ajtó csapódása tényleg nagyon veszélyes, hülyeség volt egy így nyíló ajtót önműködőre megcsinálni, ráadásul sokszor szoktam látni, hogy még így is nyitvamarad néhányszor. Az elrendezése tényleg fos, percenként nyitogatja valaki az ajtókat és mindig lehet utánuk becsukni, mert vissza ugye nem csukják... A Bo-k tényleg nagyon siralmas állapotban vannak. A MÁV valamiért átfestette a fülkéiket citromsárgára és így egyszerűen rossz benne ülni, nagyon lehangoló. Plussz a legtöbb fülkébe van valami rongálás, pl amibe múltkor ültem az asztal kivolt törve (hiányzott) és a panelben volt egy nagy lyuk, látszott a szigetelés is. És az összes fülkében szinte levan törve a fűtés kapcsolója, így be sem lehet kapcsolni. Tehát igyekszem úgy intézni a dolgokat, hogy a Bo-val ne kelljen utaznom. Az első osztály tényleg érdekes. Mikor még nem voltak Halbik, akkor asszem csak Bo-n voltak első osztályos fülkék és ott is csak az ülés volt a különbség (de az legalább jól rugózott). Hangulatilag tényleg a Halbi a legjobb, mert az nem olyan szocreálos. A posta Bhv nagyon jó, én már utaztam vele néhányszor, az összes megérdemelne egy ilyen felujítást.
2011. okt. 18. 21:29
 7/20 anonim ***** válasza:
Sajnos a 30a vonalon nem jár Posta Bhv, sőt Dunántúlon egyáltalán nem jellemző. Flirt-ről mit gondolsz? Utaztál már rajta?
2011. okt. 18. 21:33
 8/20 A kérdező kommentje:

Flirt-el még nem utaztam, de nem tűnik valami jónak, mert nagyon alacsonyan ülnek az ülések, és a vonatokban az egyik dolog, ami tetszik az a magas üléshelyzetük.

A Railjet-et próbálnám ki szívesen, az nagyon komolynak tűnik.

Ezzel is szoktam néhányszor utazni, a Bpmz kocsik nagyon komolyak:

http://www.youtube.com/watch?v=DoBEc58Tdgk&feature=related

2011. okt. 18. 22:17
 9/20 A kérdező kommentje:
Bpmz-ben olyan hangszigetelés van, hogy szinte már zavaró :) Nem hallasz semmit a vonatból, csak érzed hogy halad.
2011. okt. 18. 22:30
 10/20 anonim ***** válasza:

Szégyen, nem szégyen életemben összesen eddig egyszer utaztam IC-n. Nem is jár szinte IC a vonalon, amin járok, csak egy ( Kvarner ) és egy EN ( Venezia ).

Jövő nyárra viszont az a tervem, hogy Veneziával lemegyek egészen Velencéig, remélem összejön. :)

2011. okt. 18. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!