Balesetem volt, csak én hibáztam?
A szitu az alábbi:
Az úttest jobb oldalán egy autó parkolt. Az előttem haladó autó balra indexelve elkezdte a jármű kikerülését, ezzel egyidőben ugyebár átment a bal oldali sávba. Az útszakaszt kellőképpen belátva utána haladva én is balra indexeltem, és kikerültem a parkoló autót. Az előttem haladó autó továbbra is folyamatosan balra indexelve az úttestnek kb a közepén haladt (arra számítottam, hogy visszatér a jobb oldali sávba), nem fékezett, legalábbis a féklámpa fényét nem észletem, majd kb. 3-5 m után balra kanyarodott. Kikerülni már nem tudtam, fékeztem, de az autóm eleje az előttem haladó autó bal hátsó ajtójának ütközött.
A felelősséget elvállaltam, nem tartottam megfelelő követési távolságot. Rendőrt nem hívtunk, tanú nem volt, megegyeztünk, lapot kitöltöttük, ment mindenki tovább a dolgára (én konkrétan a szerelőhöz).
Viszont este az egyik rendőr ismerősömnek meséltem a történetet, aki szerint a másik fél is hibázott.
Bár már mindegy, a helyzeten nem lehet változtatni, de érdekelne erről a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!