Balesetem volt, csak én hibáztam?
A szitu az alábbi:
Az úttest jobb oldalán egy autó parkolt. Az előttem haladó autó balra indexelve elkezdte a jármű kikerülését, ezzel egyidőben ugyebár átment a bal oldali sávba. Az útszakaszt kellőképpen belátva utána haladva én is balra indexeltem, és kikerültem a parkoló autót. Az előttem haladó autó továbbra is folyamatosan balra indexelve az úttestnek kb a közepén haladt (arra számítottam, hogy visszatér a jobb oldali sávba), nem fékezett, legalábbis a féklámpa fényét nem észletem, majd kb. 3-5 m után balra kanyarodott. Kikerülni már nem tudtam, fékeztem, de az autóm eleje az előttem haladó autó bal hátsó ajtójának ütközött.
A felelősséget elvállaltam, nem tartottam megfelelő követési távolságot. Rendőrt nem hívtunk, tanú nem volt, megegyeztünk, lapot kitöltöttük, ment mindenki tovább a dolgára (én konkrétan a szerelőhöz).
Viszont este az egyik rendőr ismerősömnek meséltem a történetet, aki szerint a másik fél is hibázott.
Bár már mindegy, a helyzeten nem lehet változtatni, de érdekelne erről a véleményetek?
A KRESZ szerint hibázott, mivel vissza kellett volna térnie a sávjába a kikerülés után.
A gyakorlatban teljesen ésszerű amit csinált.
A baleset szempontjából pedig teljesen mindegy, mivel a baleset oka egyértelműen az, hogy te nem tartottad a köv. távot. Nem is értem amúgy, minek másztál annyira a seggébe, hogy mikor kanyarodik nem tudsz megállni? Így akkor sem tudtál volna megállni, ha visszajön eléd a sávba de valamiért vészfékeznie kell.
Leírásod alapján - ha jól értelmezem a helyzetet - csak te hibáztál.
Miért számítottál arra, hogy visszatér a jobboldali sávba, amikor továbbra is balra jelzett?
Miért kellett volna visszatérnie kikerülés után, ha pár méteren belül újra sávot kell váltani, hogy balra fordulhasson?
Miért kellett volna fékeznie, ha kellő sebességi fokozatban volt a kanyarodáshoz?
A hibámat nem vitatom, elismertem, vállaltam a felelősséget. Nem is ez a kérdés.
Csak felmerült egy gondolat, és érdekelt, hogy ezt hogyan látják mások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!