Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem hiszi el hogy...

Miért nem hiszi el hogy rosszul vezet?

Figyelt kérdés
Van egy gondom. Anyám nem tud rendesen kéziváltós autót vezetni. Mikor sietünk vagy ideges úgy vált (figyeltem a lábát) hogy amint 1 cm-re felengedte a kuplungot már rögtön nagy gázt ad, ennek következménye hogy bőg a motor kb. 10mp-ig aztán visszaesik a fordulat.(utána égett szag, csodálkozik miért van büdös) Mikor finoman elkezdtem beszélni vele erről, rögtön azzal jött ha majd lesz jogsim akkor pofázzak. 10000km-t tett bele a BMW-be mióta ő vezeti és csodálkozik, hogy olyan mint ha visszafogná a kézifék, mert most olyan szinten van a kocsi, hogy nem lehet vele előzni, mert csúszik a kuplungja, csak a motor pörög 6000 fordulaton de nem gyorsul. Nem lehet megmondani neki hogy nem így kell váltani, és hogy egy kuplungnak min. 200000km-t ki kell bírnia... Előző KIA-nkal is ezt művelte, és ugyanaz lett az eredmény... Le se esett neki hogy ő baszta el mind 2 kocsinkat. Segítsetek hogy lehet erről leszoktatni? 16/F
2011. aug. 9. 17:42
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
Még csak október óta van meg a jogsim, ezért nekem is vannak problémáim (még), pl. bizonyos esetekben váltásnál még kicsit rajta van a lábam a gázon, mikor a kuplungra már rányomok. Szerencsére ez is már egyre és egyre ritkább. Amúgy az ilyeneket lehet hallani a motorhangon! Nem létezik, hogy anyud nem hallja! A másik meg, hogy apum beült mellém vidékre menet, mindig mondta, hogy ne csináljam, mert hosszútávon így tönkremegy a kuplung. És igyekszem kiküszöbölni. Nem lehet valaki olyan makacs, hogy ne akarjon az ilyesmiről leszokni. Ami nem jó, az nem jó, de én szerintem ez a kérdés sokkal inkább arról, szól, hogy anyud te hozzád képest fölérendeltnek érzi magát és nem a kuplungolásról. Apudat be kéne oda mellé ültetni, vagy megmondod, hogy te nem ülsz be mellé a kocsiba. Lehet hogy nélküled nem is csinálja.
2012. márc. 19. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!