Miért nem hiszi el hogy rosszul vezet?
Figyelt kérdés
Van egy gondom. Anyám nem tud rendesen kéziváltós autót vezetni. Mikor sietünk vagy ideges úgy vált (figyeltem a lábát) hogy amint 1 cm-re felengedte a kuplungot már rögtön nagy gázt ad, ennek következménye hogy bőg a motor kb. 10mp-ig aztán visszaesik a fordulat.(utána égett szag, csodálkozik miért van büdös) Mikor finoman elkezdtem beszélni vele erről, rögtön azzal jött ha majd lesz jogsim akkor pofázzak. 10000km-t tett bele a BMW-be mióta ő vezeti és csodálkozik, hogy olyan mint ha visszafogná a kézifék, mert most olyan szinten van a kocsi, hogy nem lehet vele előzni, mert csúszik a kuplungja, csak a motor pörög 6000 fordulaton de nem gyorsul. Nem lehet megmondani neki hogy nem így kell váltani, és hogy egy kuplungnak min. 200000km-t ki kell bírnia... Előző KIA-nkal is ezt művelte, és ugyanaz lett az eredmény... Le se esett neki hogy ő baszta el mind 2 kocsinkat. Segítsetek hogy lehet erről leszoktatni? 16/F2011. aug. 9. 17:42
21/21 anonim válasza:
Még csak október óta van meg a jogsim, ezért nekem is vannak problémáim (még), pl. bizonyos esetekben váltásnál még kicsit rajta van a lábam a gázon, mikor a kuplungra már rányomok. Szerencsére ez is már egyre és egyre ritkább. Amúgy az ilyeneket lehet hallani a motorhangon! Nem létezik, hogy anyud nem hallja! A másik meg, hogy apum beült mellém vidékre menet, mindig mondta, hogy ne csináljam, mert hosszútávon így tönkremegy a kuplung. És igyekszem kiküszöbölni. Nem lehet valaki olyan makacs, hogy ne akarjon az ilyesmiről leszokni. Ami nem jó, az nem jó, de én szerintem ez a kérdés sokkal inkább arról, szól, hogy anyud te hozzád képest fölérendeltnek érzi magát és nem a kuplungolásról. Apudat be kéne oda mellé ültetni, vagy megmondod, hogy te nem ülsz be mellé a kocsiba. Lehet hogy nélküled nem is csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!